Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (791)

plakát

Emma v oblacích (2023) (TV film) 

Ona paní Srncová může být v osobním životě docela prima bába.  To ale nic nic nemění na neoddiskutovatelném faktu, že je bohužel léta úřadující velekněžkou českého kejče. Tak ať se daří a barvičky ať Vám i nadále neumětelsky šmrdlají.

plakát

Ďábelské líbánky (1970) 

"Aha. Tomu se naši primitivní předkové v roce 1970 asi smáli..." Rádoby crazy komedie, která tlačí na pilu přímo zničujícím způsobem.

plakát

Vánoční koncert z Assisi (2022) (koncert) 

Velmi bizarní směs klasických skladeb mixlou s nejprovařenějšími koledami nám v kulisách pozdně gotické fresky přednesla opěrní pěvkyně Jenkinsová. Tedy možná to byla ona, nebo šlo o realistickou gumovou pannu, obtočenou brilianty od hlavy až k patě. To se nějak nedalo poznat. Pan První housle, přestárlý hipster, se zase pyšnil olbřímím prstenem v hodnotě Bulharska. V předních řadách seděli samí bařtipáni a papaláši a jedna slavnostní uniforma oplácaná medailemi až na záda. Co by na tuhle kýčovitou a přepálenou pompu asi řekl nebohý František z Assisi?

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

"Pseudopohádka", kde se věci dějí náhodně, podle vzorce: napíšeme to tak, jak se nám to zrovna hodí. Proč? Protože proto. Klíč je pouhý McGuffin za kterým se potřeba se hnát, Svatý Petr random oslí můstek spojující jinak nesouvislé segmenty... a hlavní postavy jsou jakési prázdné skořápky vláčené páně scénáristovým perem po papíře. A pleská to tam, pan scenárista, jakoby se nechumelilo. A já se ale fakt vztekám.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Celkově vlastně docela koukatelný kousek, jehož plusy spočívají převážně v kvalitní výpravě, kameře a světlu. Jedna z mála "pohádek" za poslední roky, u který jsem neměl potřebu promočit si kamaše hanbou a trapností. Jenže! Samotný Krakonoš neukrývá žádná tajemství! Neboť (zdá se) je již několik století vnitřně zcela mrtev. Švehlíkův depresivní fousatec není ani náhodou strašlivý a nevypočitatelný vládce hor, který když se zlobí, lítají oblohou blesky z Medvědína až do Poniklý - kdepak, je to jakýsi zlomený jedinec bez náznaku emoce, co sedí doma a  vyřezává fajfky. Plahočí se filmem laxně, tiše, rezignovaně. Není v něm ani za mák tajemnosti, hrůzostrašnosti nebo nedej bože nějakého chlapáctví. Scéna, v níž Krakonoš přileze zkroušeně domů a řekne hlasem zpráskaný subiny: "Dobře jsi ty bramboráky upekla, Liduško", měla skončit tím že se po těch slovech sesune mrtev k zemi. A Liduška stejně prázdně a bez emoce prohlásí: "Chudák. Zemřel smutkem"...

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Mohl by mi někdo vysvětlit, proč se Kýnu filmem dvě a půl hodiny jenom tak podivně propajdal? Zdálo se, jakoby mu veškerá činnost před kamerou dělala hroznej problém. I mluvení. Dialogů je naštěstí poskrovnu, ale když už náhodou otevře pusu, zní to jakoby byl tak trochu po mrtvičce. Jinak... O nějakém příběhu se ve Wickovi 4 mluvit nedá - tyhle věci by nás jenom rušily od "bum, prásk, třísk". První polovina filmu zcela bez drajvu, jedna nudná vyvražďovčka následuje druhou v únavném dokoláčnictví. Od autohoničky s urvanejma dveřma šla úroveň akce strmě nahoru, takže přisoluju druhou hvězdu - kterou si tahle bezobsažná glorifikace násilí vlastně ani nezaslouží.

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) odpad!

Ano, psalo se o tom, že je to hrozný. Jenže já si říkal, že si určitě jenom kdejakej impotentní woke pisálek (kterejch jsou teď plný noviny) potřebuje vyrovnat účty s nekorektním komikem. A že to bude drzý, sarkastický, rebelský .... A určitě plný zajímavejch aktuálních postřehů. Že to bude Kozub střílet hlava nehlava nalevo i napravo v nějaký sofistikovaný ultra-nekorektní provokaci. Protože Kozub je přece docela sympatickej a chytrej herec... Takže prosím vás: STOP. Po deseti minutách beru všechno zpátky. Tohle je to nejnižší možný dno pytle, ve kterým kdysi žili fekální hobiti v domečcích z exkrementů. Nicota a pusto. Jen občas se tou prázdnotou, větrem hnaný jako suchopýr po poušti, převalí zbytečný vyschlý hovno...

plakát

Policejní inspektorka (1980) 

Začarovaný kruh absolutní frustrace. Film o zametání špíny pod koberec. Ano, to jsou přesně ty příběhy o velkém spiknutí, u kterých víš, že to nedopadne nijak, protože v hlavní roli není Belmodo, kterej by na konci všechny ty hajzly odprásnul. Zkrátka když se někde děje nějaká strašlivá nespravedlnost a člověk neví, jestli se má rozskočit vzteky nad bezmocí hlavního hrdiny nebo jestli se má vztekat na hrdinu, protože je až takhle bezmocnej. Tím se tedy uzavírá kruh absolutní frustrace a s konečnými titulky bych nejradši vyskočil a běžel do nejbližšího lesa vlastní hlavou rozštípat nějakej pařez.

plakát

Kdo přichází před půlnocí (1979) 

Když pozdě v noci narazíš v intimitě domova na nějakej obskurní socíkovskej heist film. V první půlce se směješ tehdejším komačskejm reáliím...  A od půlky dál se bavíš diskusí o tom, jak to celý vůbec nedává smysl, že to vypadá, jakoby se jim někde poztrácely nějaký scény, vůbec a jak mohl někdo natočit takovou bezoobsažnou pitominu. Zkrátka, takové hezké chvíle strávené u televizoru...