Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

subic 

všechny recenze uživatele

BBC aneb jak je to v Pacifiku pod hladinou i na souši. A navíc hooodně modré a sem tam nějaká sopka. Bez Davida, ale i tak velmi slušné. Akorát ty díly o živočiších na souši nejsou tak zajímavé, jako ty o životě v moři. Víte o tom, že dobrovolníci znovu sázejí stromy na Velikonočním ostrově a že ty původní pravděpodobně vymizely, když tam byly zavlečeny krysy, které sežraly úplně všechno vč. semen stromů? Já už to vím. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ocean of Islands - první díl, jak název napovídá, pojednává o neskutečném množství ostrovů, které jižní Pacifik obsahuje a jedinečném životě, jež se na nich uchytil; Castaways - jižní Pacifik je tvořen velkým množstvím ostrovů, vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů... jak se na tyto ostrovy dostal život?; Endless Blue - Pacifický neboli Tichý oceán pokrývá téměř třetinu planety a 1% z toho je země, takže se může zdát, že na život narazíte zřídka... ale není to pravda; Ocean of Volcanoes - sopky a zemětřesení se postaraly o to, aby v Tichém oceánu vzniklo množství unikátních ostrovů se specifickým životem; Strange Islands - nejlepší díl, který se soustředí na vybrané ostrovy a jejich unikátní druhy zvěře, které se přizpůsobily izolovanému životu; Fragile Paradise - povídání o tom, čím jsou ohroženy místní ostrovy a jejich život aneb proč na konec nezařadit depresivní díl, že ano...; Nudnější než ostatní dokumenty z produkce BBC, jelikož dost záběrů se zde opakuje. Tahle oblast holt nemá dostatek materiálu na šestidílný seriál. ()

Reklama

Chosé85 

všechny recenze uživatele

Velice rád sleduji dokumenty a obzvlášť o přírodě a dost dlouho jsem čekal na nějaký, který mě doslova omráčí. A teď to přišlo. Jižní Pacifik. Každý záběr doslova hltám a na každý díl, který přijde, se neuvěřitelně těším. Ostrovy ztracené uprostřed nekonečného Tichého oceánu s jejich živými obyvateli, jako jsou dravé housenky, palmový krab, obrovské kapradiny, pestrobarevní ptáci, krokodýli, kokosové palmy, úhoři (!) a....člověk! Nezapomenu, jak domorodci na Šalamounových ostrovech skáčí originální Bungeee Jumping:-) Skvost a každý týden pravidelných 50 minut pohlazení po duši.... ()

atms 

všechny recenze uživatele

Toto je první série dokumentů, kterou jsem shlédl dobrovolně a rád. Perfektní záběry, kterým se dalo občas těžko uvěřit, nádherná příroda a život domorodců a zvířat. Místy mě ale mrzelo, že se některé informace tak často opakovaly a přišlo mi, že se ani nejedná o klasický dokument, nýbrž o takový sestřih zajímavostí. Každopádně pro nenáročného diváka to byla poučná zábava jak se patří a taky mi pomohla u maturity z ČJ při psaní slohu :) ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Som blazon do dokumentov, zvlast prirodopisnych a tie z morskeho prostredia su pre mna uplny TOP. Neviem veru, ci som v danom zanri videla nieco uchvatnejsie, ako prave tuto seriu. Sprievodny doprovod Benedicta Cumberbatcha bol stavnatou ceresnickou na torte. Videne v originali aj s dennikmi z natacania ... rozhodne odporucam popatrat po verzii prave aj s danymi dennikmi ("dokrutkami" zo zakulisia natacania). K tejto serii sa budem rozhodne pravidelne vracat. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama