Reklama

Reklama

Varmints

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 2008, 24 min

Obsahy(1)

Statečný malý tvor toužící po lásce, po kousku přírody a bezpečí se snaží svůj kousek štěstí uchovat v krutém nepřátelském světě plném techniky, lhostejnosti a nepojmenovaného nebezpečí. 
Film je natočen podle stejnojmenné knihy Helen Ward. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (6)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poetika v instantním balení, beze slov, s podařenou animací a samozřejmě s hlubokou myšlenkou. A souhlasím s Momo_desu, doprovodná hudba je geniální. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Ekologická noční můra! Alegorie, či podobenství o tom, jak to s námi může dopadnout, když se nebudeme chovat dobře k životnímu prostředí. Film je za mě dost nevyrovnaný, střídají se tu až kýčovitě romantické pasáže s tísnivě hororovými. Moc se tlačí na city. Osobně se mi navíc nelíbila počítačová animace. Nejlepší pasáž, která to spolu s hudbou pozvedá, je, jak během armagedonu protagonista běhá po schodech mrakodrapu. Poselství je samozřejmě dobré. ()

Rebeca 

všechny recenze uživatele

Smutný až depresivní, délkou malý filmík o zničené planetě, kterou se s až sisyfovským úsilím snaží zachránit "cosi malé"  - ani zvířátko, ani pohádková bytost - s kouzelnými kukadly, za doprovodu... oh, pane Jóhannssone...pomyslná šestá hvězda patří pouze Vám. (Varmints) ()

speedy002 

všechny recenze uživatele

Krásne! Rozhodne odporúčam a nemám čo vytknúť. Dej je hodný zamyslenia a hudba ho parádne dopĺňa. Kiežby takýchto kraťasov bolo viac ()

Reklama

Reklama