Reklama

Reklama

Konspirační teorie o 11. září 2001

(TV film)
  • Velká Británie 9/11: The Conspiracy Files
Velká Británie, 2007, 51 min

Obsahy(1)

Kolem útoků na „dvojčata" se vytvořily desítky domněnek a podezření. Dokument BBC se v tom pokusí vyznat a objevit pravdu. Konspirační teorie o 11. září 2001 – investigativní dokument BBC pátrající po tajemném pozadí útoku na newyorská „dvojčata". Konspirativní teorie shromáždily desítky informací, které s patřičným výkladem vedly k závěrům o pojistných podvodech, tajných řízených demolicích budovy č. 7, což vše vedlo k vládnímu spiknutí a válce v Iráku a Afghánistánu. Na internetu zhlédly filmy typu Loose Change stamiliony lidí. Teoretici spiknutí upozorňovali především na to, že v budově číslo 7 byla tajná pracoviště CIA, odkud prý byl celý útok na New York řízen, a proto musela být budova zničena také. Upozorňovali také na to, že pouhé dva měsíce před útokem si realitní magnát a majitel dvojčat Larry Silverstein nechal budovy pojistit proti teroristickým útokům na 3,5 miliardy dolarů. Tým autorů dokumentu rozebírá krok za krokem spletitý vývoj událostí a přináší nová svědectví. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi řekl Voltaire: „Kdyby Bůh neexistoval, bylo by třeba jej vymyslet, ale celá příroda nám říká, že existuje.“ ___ Parafrázuje Voltaire můžeme říci, že kdyby 11. září neexistovalo, americká politická a finanční špička by ho potřebovala vymyslet, aby mohla získat od občanů své země a občanů a vlád jiných zemí tak snadný a bezpodmínečný souhlas se zavedením velkobratrských systémů a plíživým nastolením totality - kolikáté již v historii nepoučitelného lidstva. Ovšem celá dnešní situace ve světě a USA nám říká, že pro lidi je život lepší než svoboda, rovnost a bratrství, obzvlášť když se jedná o blahobytný život. ___ Ostatně samotné konspirační teorie, které ještě nikdy nedaly jasnou a definitivní odpověď na žádnou otázku a jen ještě víc zamotávají hlavu milovníkům všemožných tajemství, jsou stejným manipulačním nástrojem v rukou medií a moci, jako propaganda a lež. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nebudem tu rozoberať otázku, či konšpiračné teórie na pád dvijičiek sú pravdivé, alebo nie, toho je plný internet a viac menej je mi to jedno. Snažím sa ohodnotiť dokument z dielne BBC a ten je dosť šedivý a priemerný. Osobne mám radšej dokumenty, ktoré mi danú oblasť priblížia a fakty fundovane ozrejmia. V tomto prípade sa tak nestalo. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Konspirační teorie ohledně 11. září byly, jsou a budou. Jenže pořád je zde skupina nezávislých expertů, kteří vcelku věrohodně vysvětlují "nesrovnalosti", se kterými přicházejí právě tvůrci nejrůznějších konspiračních teorií. Ano, teorie o tom, že za vším stála americká vláda, tajné složky a dokonce složky záchranných sborů je zajímavá, ale na druhou stranu se mi prostě nechce věřit, že by se tak velký "podvod" podařil před veřejností a médii ututlat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý a obsahově zajímavý dokument. Očekávala jsem smršť konspiračních teorií o pádu "dvojčat" a zatím mi byly po většinu stopáže nabídnuty teorie o zřícení budovy č. 7, o jejíž existenci jsem dosud neměla nejmenšího tušení. Takže o samotných Twin Towers jsem se toho příliš nedozvěděla, z čehož jsem byla mírně zklamána, ale informace, které mi tento dokument předložil, si rozhodně získaly mou pozornost. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Nazvat tento snímek "Konspirační teorie o 11. září 2001" a pak věnovat většinu času omílání výsledků oficiálního vyšetřování mi přijde ostudné. A ještě ostudnější je nazvat tento paskvil "investigativním dokumentem." Tento rádobydokument vůbec nedospěl k žádnému rozumnému výsledku, a maximálně se pokusil očerňovat ty, kteří nevěří oficiální zprávě o 911. Dávám jednu hvězdičku a to není hodnocení dle mého politického názoru, ale dle toho co jsem boužel viděl... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama