Reklama

Reklama

Amer

Trailer 1

Obsahy(1)

Anin život určujú tri kľúčové zmyselné momenty. Jej telesné hľadanie kolíše medzi realitou a pestrými fantáziami, ktoré ju čoraz viac ťažia. Ruka, zahalená čiernou čipkou, jej nedovolí kričať. Vietor jej nadvihuje sukňu a hladí ju po stehnách. Čepeľ sa dotýka jej pokožky. Kam ju táto chaotická, mäsožravá cesta zavedie?
Film môžeme vnímať ako poctu krvavým talianskym giallo hororom 60. a 70. rokov, no je silne ovplyvnený aj naratívne kryptickým surrealizmom režisérov ako napríklad David Lynch. [MFF Cinematik 2010] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

1/3 byla naprosto skvělá. Úžasná atmosféra, skvěle zahraná dětská role, zajímavá kamera... Těšil jsem se na skvělý film... 5/5 - Ve 2/3 filmu zajímavá kamera zůstává, role zahrané už jsou trochu hůře, ale pořád hezky, nicméně atmosférou už to pro mě šlo dolů... 3-4/5 - 3/3 to pro mě zabila úplně... Zajímavá kamera byla ta tam, zahrané nic moc a atmosféra také ta tam... 1/5 - Omlouvám se, ale film byl pro mě z 2/3 zklamání... Čekal jsem prostě něco jiného... :/ 3* za perfektní první třetinu a trochu i za druhou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Amer je vizuálně působivým kouskem, netradičním experimentálním hororovým artem. I když nejvíce hororových prvků v sobě skýtá snad jen první část, znázorňující hrdinčino dětství. Ostatní části zůstávají převážně jen u zajímavého vizuálu, téměř úplné absenci dialogů a kamery zaměřující se na detaily. Závěrečná část se k hororu opět vrací a výsledná pointa do tohoto snímku skvěle zapadá. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Já jsem nejdřív myslela, že je to jakože nějaký vraždění, než jsem koukla na ten film, abych teda zjistila, že je ten film vlastně úplně o něčem jiným :). Každopádně to mělo úžasný obraz a zvuk a celkový pěkný retro styl, do kterého patří i výběr lokací, kostýmy, hudba a i výběr herců a hlavně hereček. Takhle se tvůrcům podařil neuvěřitelný kousek s filmem, který je prakticky bez děje a jen předvádí několik scének spojených určitým podtextem, ale přitom to není ani trochu nuda. Prostě moc krásně natočené, ale čtyřka to je protože zaprvé neznám žádný giallo a za druhé protože díky tomu že to není zrovna jako klasicky vyprávěný děj, tak mi v tom asi něco unikalo, ale třeba se to zlepší s dalším kouknutím :). ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Rovnaké ako ich nasledujúci film s krásnym názvom Zvláštna farba sĺz tvojho tela... a vlastne možno o čosi lepšie. Dávam priemerné hodnotenie, ale tento film je všetko len nie priemerný. Z traileru to nie je až tak cítiť, ale film nie je normálny a to doslova. Ide o artové experimentálné Davidom Lynchom líznuté niečo, čo len tak nepochopíte a nestrávite. Je to fetiš a to riadny. Ani dobré, ani zlé, proste to treba zažiť. Tento krát som žiaľ nemal možnosť si to vychutnať v kine. V každom prípade sa teším na ďalšie veci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dětství-dospívání-dospělost. Ana je obklopena nočními můrami již odmala, není tedy divu, že ji nakonec doženou v dospělosti. Formálně precizní snímek si hraje s detaily, barvami a symboly. Obrazy chvílemi jak vystřižené z módních časopisů doprovází působivá hudba. Červená, černá, zlatá. Hodinky - čas, život, dech mrtvého. Odkazy na italskou tvorbu jsou více než zřejmé - barvy, oči, černé rukavice, břitva, svůdná dívka v ohrožení. Argento, Fulci a navrch Dalí + Buňuel (mravenec vylézající z pupíku připomene Andaluského psa). Vyprávění obrazem, jak dnes ve filmu vzácné! Forma připomene nové vlny 60.let včetně české, což bude možná přítěží pro současného diváka. Kdo však se nechá vtáhnout, bude vyplivnut až na konci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film má vizuální kabát ve stylu italského gialla ze 70. let. Giallo znamená v doslovném překladu "žlutý", což vychází od časté barvy obalů giallo románů. Jednalo se o levné brožované série mysteriózních detektivek, vydávané nakladatelstvím Mondadori, jakýsi italský ekvivalent českých rodokapsů. Dnes se ale termín používá k označení filmů. (Seabeast)
  • Doslovný význam slova Amer je "bitter". (Karlos80)

Reklama

Reklama