Reklama

Reklama

Howoosijeol

  • Jižní Korea 호우시절 (více)
Jižní Korea / Čína, 2009, 100 min

Obsahy(1)

Korejský architekt Dong Ha a čínská průvodkyně May se poprvé setkali jako studenti v Americe. Tehdy se mezi nimi vyvinulo těsné pouto, ale jejich cesty se předčasně rozešly. O několik let později Dong Ha přijíždí do Chengdu, aby dohlédl na přestavbu po sečuánském zemětřesení. Při procházce místním parkem ale náhodou znovu potká May a při společném vzpomínání na minulost se začnou znovu sbližovat. (profhubert)

(více)

Recenze (25)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejská romantika takmer bez sĺz? Už som sa opäť pripravoval na najbežnejší kórejský recept v romanticko dramatickom filme. Vtipný úvod, sympatický hrdinovia, aby to pred záverom sekli, nechali jedného z hrdinov zomrieť a vyliali na nás dve vedrá kórejských sĺz. Lenže prekvapko! Chvalabohu sa tak nestane a film Season of a good rain je takmer čistá romantika s pokľudným tempom a happyendom! Časť deja sa točí i okolo zemetrasenia v Číne. Hlavná hrdinka v sebe nosí tajomstvo tragédie, ale jej nešťastie neslúži na citové vydieranie diváka a venujeme sa jej len okrajovo. Prim tu hrá postupne budovaná love story medzi Kórejcom a Číňankou, ktorí boli kedysi priateľmi a po rokoch sa opäť stretávajú. Za naj scénu považujem tanec na námestí v dave starších čínskych žien. Pekná tradícia takto si meste zakrepčiť. 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ta umorna snaha o civilnost u mna mala za nasledok, ze ma film vobec nechytil za srdce. Pokial ma v romantickom filme ovela viac bavi vedlajsia komicka figurka ako ustredny par, tak to je problem. No a naviac je tu ta anglictina, ktora z ust azijskychh hercov znie natolko mizerne, ze nici aj posledne kusky romantickej atmosfery. 5/10. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokľudná no o to krajšia romanca, ktorá sa zdarilo vyhýba zbytočnemu citovému vydieraniu. Ikeď sa znova objavuje klasivký motív - smrť najbližšieho, netýka sa priamo ústredného páru, ale len dokresľuje pozadie, na ktorom sa romanca odohráva. Tak isto emócie medzi ústrednou dvojicou, nemajú klasický, sladký stupňujúci sa oblúk, ale sú omnoho ľudskejšie-komornejšie. Dlho sa skrývajú sa za nevinnym žartovaním a bežnými konfrontáciami, aby mohli v určitý okamih vybuchnúť a ovládnuť inak veľmi konvenčné správanie postáv. Lavína romanťákov s tendenciou citovo vydierať zrejme poľavila (čo sa samozrejme muselo stať) a ja na takýto komorný prístup len súhlasne prikyvujem. (8/10) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná romantická záležitosť, kde ústredná dvojica bola veľmi sympatická, pôsobili na mňa úplne prirodzene, Woo-sung Jung síce neplakal, ale aj tak bol perfektný, pekný príbeh, muzika hrala výborne a angličtina mi absolútne nevadila. Len ten, kto strihal Woo-sung Jungovi ofinku, tomu by som zobrala nožnice. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda Woo-sung Junga a jihokorejské romance, ale tohle utahané nic s hezkým, relaxačním soundtrackem na mě působilo pouze jako příjemné anestetikum. Případný atraktivní děj smyl onen dobrý květnový déšť, který jediný, kromě nádherných záběrů jednoho sečuánského parku, dodal té nudě aspoň trošku nádech romantiky. Hlavní pár byli sice sympaťáci, ale svými naivními, neohrabanými dialogy nedokázali moji pozornost pořádně upoutat. Nemluvě o lingvistické rušičce. Když Korejci mluví korejsky, prd rozumím, ale těm jejich filmům to dodává půvabný exotický šmrnc. Když mluví anglicky, mně to zní pořád korejsky, ale šmrnc je fuč. Ale přece jen tady trochu toho zpestření bylo a to v podobě medvěda pandy. To byl šoumen. Jinak mohu tento film doporučit jen těm, co maj problémy se spaním. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Hou sijeol měl být původně jedním ze tří segmentů filmu Chengdu, Wo Ai Ni (2009). Každý z těchto segmentů se odehrává v městě Chengdu, ale v jiném časovém období. První segment od režiséra Fruit Chana v roce 1976, a zachycuje rodinu vypořádávající se s následky zemětřesení. Druhý, od režiséra Jui-Ho Heo, zasazený v roce 2008, je o korejském studentovi, který přijíždí do Chengdu a potkává svou dávnou lásku. Poslední, odehrávající se v roce 2029, od režiséra Cui Jiana, o mladých hudebnících, kteří se setkávají v jednom baru v Chengdu. Jui-Ho Heo se však nakonec rozhodl svůj segment roztáhnout do celovečerního filmu a Chengdu, Wo Ai Ni se tak muselo obejít bez něj. (Raztubyl)

Reklama

Reklama