Reklama

Reklama

Prodigy

  • USA The Prodigy (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film Prodigy vypráví příběh Trumana Fishera, druhořadého vymahače, a sadistického nájemného vraha přezdívaného Rains. Ten si Trumana vybere jako svého nástupce, kterého se snaží všemožně přesvědčit. Vyhrožujeme mu, pronásleduje jeho přítelkyni a terorizuje pár jeho blízkých přátel. Díky promyšleným útokům za sebou nenechává téměř žádnou stopu, tím využívá a zároveň posiluje svoji mystickou pověst. Trumanovi se svého tajemného nepřítele nedaří nalézt, se zděšením si uvědomuje, proč si Rains vybral právě jeho jako svůj cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o obyčajnom gangstrovi, ktorý si len plní svoje úlohy a je rád za miesto v organizácii, ale práve začal v okolí vyčíňať mimoriadne nebezpečný zabijak, ktorý sa nebojí ničoho, nikto ho nepozná a robí problémy všetkým zločincom v okolí. Spracovanie je celkom dobré, ale určite mohlo byť aj lepšie. Týka sa to hlavne prvej polovice, ktorá jedine zoznámi s dôležitými postavami a ponúkne zabijaka v jednej akcii, inak moc nezaujme, skôr ju tvoria len viac alebo menej zbytočné a nezaujímavé scény, ale potom sa to už zmení, v druhej naberie dosť slušné tempo, vylepší sa dej a už sa na to výborne pozerá až do konca. Ale za to všetko dobré môže hlavne zabijak, pretože práve jeho scény, či už, keď je priamo v obraze alebo sa o ňom aspoň hovorí ťahajú film. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom slušná, aj keď jej potenciál bol výrazne väčší. Nájde sa tu pár väčších prestreliek s dostatkom zabitých a asi tri súboje jeden na jedného, ktoré nie sú až tak dobre natočené, hlavne strih sa dal vylepšiť, ale minimálne obsahovo sú na tom dobre. Najviac sa mi páči prvá akcia, či už vystrieľanie celého gangu alebo aj následné sa zbavovanie jednotlivcov, hlavne zabijakova práca s nožom je perfektná, len škoda, že ho využil tak málo. Herecké obsadenie je iba priemerné, všetci sú pre mňa neznámi, ale hlavný hrdina s priateľom z rovnakej organizácie sú na tom dobre, ale ako som spomínal, najlepšia je tu postava zabijaka, väčšinu filmu aj tak nemá tvár, je to muž v maske s vojenským štýlom boja, ale veľmi ma bavil, takáto ľudská verzia Predátora, ktorému nejde o peniaze a ani o moc, ale prakticky o lov na nebezpečných miestach plných ozbrojených gangstrov je skvelý nápad. Réžia a technická stránka sú na tom rozporuplne, film moc dobre nevyzerá, ale vzhľadom na rozpočet je to dobrá práca. William Kaufman si zaslúži veľkú pochvalu, za takýto nízky rozpočet, ktorý predstavuje prakticky len stotinu rozpočtu súčasných filmov Seagala a Van Damma natočil obstojný film so skvelým nápadom a slušnou akciou. Síce dávam len priemerné hodnotenie, ale s lepším rozpočtom aspoň na úrovni priemerného videofilmu by to bolo určite lepšie. A to Kaufman dokázal svojim nasledujúcim filmom, Sinners & Saints, jedným z najlepších amerických akčných filmov za posledné roky. Objektívna kvalita filmu- 56%, film sa páči mne na 63%. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Byl jsem opravdu mile překvapen.Ze začátku jsem se v tom moc neorientoval,ale časem se to začalo vyvíjet skvěle,opravdu drsnej filmeček.Škoda jen,že ten závěr byl takovej nějakej roztahanej,připadlo mi,jakoby tvůrcům došel dech,ale nevadí,odpouštím,protože jsem jinak spokojenej.Tak mě napadá lehké srovnání s Pokrevními bratry,i když jen tak letmo nebo s anglickými gangsterkami.Mrkněte na to,určitě to stojí za shlédnutí,samozřejmě pokud nejste zapřísáhlí příznivci romantiky či rodinných filmů! ()

Reklama

Arkos 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu to vypadalo na béčko o partičce malých gangsterů, ale postupně se děj začal měnit ve velice slušnou akční krimi. Následovalo pátrání po tajemném sadistickém vrahovi, přibývalo mrtvol a atmosféra houstla. Nakonec z toho všeho nebyla vůbec špatná kriminálka a milovníci žánru by tenhle filmeček mohli ocenit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který mi připomínal svým dějem několik počítačových her dohromady. Začátek se táhne v docela nudném akčním duchu a já si říkal, že to bude pěkně nudná dvouhodinovka. jakmile začal vrah řádit dostavilo se konečně i napětí a nápaditost vražd. Zdánlivě mi to připomělo starou dobrou 7even. Bohužel tady hráli celkem nesympatičtí herci, kteří sráželi kvalitu filmu na kolena. V celkovém hodnocení se budu držet průměru, protože film měl několik světlých chvilek, ale docela často mě ubíjela akční nuda. slabých 5/10 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak překvapivě se mi na to dívalo víc než dobře, ani chvíli jsem se nenudil. Dialogy působí chlapsky, soundtrack dost dobrej a "díky" levnému vizuálu film působí až hororově. Postava profesionálního zabijáka je sama o sobě zajímavá, protože je to zároveň sadista, expert na bojová umění a nože, profík přes bouchačky, používá noční vidění a kabát. Jde z něj strach už jen tim, když se o něm mluví. Akce je málo, dvě monumentální přestřelky, na začátku a na konci. Působí dynamicky, živelně a intenzivně, nechybí ani chutné Rko a ani špičkové ozvučení. Pak je zde několik soubojů, tři hlavní a pár takovejch bezvýznamnejch, kde padne pár facek a ještě jedna honička na schodech, která je intenzivní. Souboje maj špičkovou choreografii, působí dynamicky, kontaktně a na tu práci s nožem, co tam Rains předvádí, je skutečně radost koukat. Horší je to se střihem, je občas zvolený nevhodně a sem tam špatně položená kamera, ale to jsou detaily. Z herců nikoho neznám, ale rovnou několik se jich objevilo v Hříšnici a svatí - to platí i pro prostředí, hlavně ten bar se objevil v následujícím filmu Kaufmana. Ale všichni to jsou sympaťáci, charisma nechybí tady nikomu, beztak nemaj moc co hrát. Děj mi přišel poměrně zajímavej, protože ho tvoří ta mytologie o tom Rainsovi. Kaufman je fakt frajer, za tak mizerný peníze, vyprodukovat takovej kus práce. Hodnotim vysoce kladně a odpouštim i ten příšernej kamerovej filtr. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama