Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

Radko 

všechny recenze uživatele

Schátralý zjav, túlanie a nadmerná spotreba vína zaručia, že zákerných grázlov sa dokáže zbaviť Čína! A nielen to. Najväčšou výhodou Zrodenia legendy je totiž ekletické pospájanie rôznych žánrov. Letecké bojové akrobacie sú tak obohatené o mix dobrodružného filmu, meditačného vyrovnávania sa so zranením v tichu hôr, mystického blúznenia, nenávistného súboja zla s dobrom a znovuzrodenia Fénixa z popola spustnutia a pijatiky. Plus občasné upozornenia na presahy východných bojových umení, pracujúcich dôsledne s energiami, vlastnými zmyslami a filozofiou. A humor: napríklad vybrnkávanie bielovlasého starca - majstra bojovníka na strunový nástroj kdesi vo vybájenom tmavom sklanom meste pripomenulo čímsi úvodnú gitarovú scénu z filmu Oslobodenie (Deliverance, USA 1972) od Johna Boormana. Prehnané množstvo počítačom dorobenej akcie však podobne ako mnohým spolukomentárorom, prekážalo a spolu s veľmi diétnym dejom posúva celkom slušne vybudovaný koncept zase len kamsi k lepšiemu priemeru. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: To Chi-Long | Hudba: Shigeru Umebayashi | Produkcia: Bill Kong, Zhang Zhenyang | Distribúcia: EDKO Films Ltd | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 10,150,000 $ || Také niečo nemôže byť ničím iným, než prepadákom. A nie preto, že by to bolo vyslovene zlé. Ale s tou naivitou, umelosťou napätia, a predovšetkým nútenia diváka ľutovať ožralu, ktorý zanedbáva svojho syna je True Legend len miestami otravnou videohrou bojového umenia. A to je pramálo v dobe psychologicky vyspelých diel. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tohle není komedie? Vážně? Já se u toho smála od začátku do konce. Přibližující se a oddalující se kamera a dialogy jako v kolumbijské telenovele. Zpomalené a zrychlené záběry jako americká akční střílečka. Samotný trailer byl úplný americký akčňák aneb awesome atd. Dýka vám proletí celým tělem, ten breakdance ovládali všichni taky hodně dobře. A ty triky alá počítačová hra jsem taky už dlouho neviděla tak otřesné. A ty boje.....Nejsmutnější (no vážně? nejvtipnější?) na tom je, že to nebylo zamýšleno jako komedie, ale akční historické drama. Já se ovšem už dlouho takhle z plna plin nenasmála skrz celý film. To si nešlo prostě pomoct..aneb "Vyhrál tento číňan...ano vyhrál číňan." a to uřvané děcko v závěrečné scéně, no bylo uřvané ve všech scénách. "Je v lese". - určení podle nějž lehce někoho najdete, ten šedivý borec řekne, běžte ji zahrabat do lesa, oni se vrátí, ví n ěkdo kromě vás kde je? ne? zabije je, aniž by se jich zeptal. A pak když přiběhne z boje její muž, strážný mu ještě stihne říct, že je v lese a on hned ví, kde ji hledat.:D Ne prostě opilcova pěst. Kdo se chce opravdu nachlamat do sytosti, můžu tento snímek jen a jen doporučit. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Žebrák So a jeho Drunken boxing byly ve filmu mnohokrát využity. Aby producent přitáhl do kina diváky, rozhodl se film pojmenovat "True Legend". Jenže scénář je zase jen snůškou nejrůznějších klišé a nepřináší zhola nic nového. Bojových scén je tu opravdu hodně, jsou velmi dobře provedeny, ale jak jim, tak celému filmu chybí lehkost. Vše se utápí v patetické temnotě. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zrození legendy představuje dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga. Ten na Západě proslul svou prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill. Pro znalce asijských bojových a akčních filmů či nostalgiky VHS éry je jeho jméno neodmyslitelně spojeno s ikonickými tituly jako Mistrův syn, série Tygří klec, Red Force 4, Iron Monkey, Tai Chi Master, Wing Chun, Fist of Legend nebo Kung-fu mela. Yuenův nový film můžeme vnímat jako pastiš, v němž Yuen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama