Reklama

Reklama

Jaffa

  • Izrael Kalat Hayam (více)

Obsahy(1)

Reuven má autoservis v samotném centru města Jaffa. Je to rodinný podnik, ve kterém pracuje i jeho dcera Mali a syn Meir. Dalšími zaměstnanci jsou Palestinec Hassan a jeho syn Toufik. Nikdo netuší, že Mali a Toufik jsou do sebe léta zamilovaní. Zatímco milenci připravují potají svatbu, napětí mezi Meirem a Toufikem stoupá ... [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

dormouse 

všechny recenze uživatele

První půlka filmů je taková shakespearovská. Milenci z nepřátelských rodů, chlapec zabije bratra dívky. Pak se naštěstí děj od alžbětince odkloní. Na mně to působilo jako ukázka šťastné náhody, kdy se úplně pitomé a sobecké matce a ne mnoho chytřejšímu otci povedlo nezkazit jedno ze svých dvou dětí-dceru Mali, které, na rozdíl od její matky, zůstalo srdce na svém místě a rozum nevyšuměl proplachován telenovelami. ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Nový film režisérky a politické aktivistky Keren Yedaya je velmi podařené komorní drama o jedné rodině z Jaffy, arabského přístavu, dnes součást Tel Avivu. Při sledování si člověk řekne, jak je smutné, že jsou v některých lidech pořád ty stejné staré předsudky a postoje, zvlášť když ví, že to tak někdy opravdu je a film si nijak nevymýšlí... Jak už přede mnou psali jiní, podařený je tenhle film mimo jiné díky vynikajícím hercům (nejen režisérčiným oblíbenkyním Daně Ivgy a Ronit Elkabetz, tj. dcery Mali a matky Osnat). Díky nim je celý film naprosto věrohodný, autentický, civilní, bez přehnaných patetických výjevů a výlevů. Bezvadně přirozené byly scény z rodinné domácnosti - u večeře, u televize apod. Rvačka mezi Reuvenem a Tawfikem taky neměla chybu a opravdu nebyla jen "jako". Vyznění příběhu krásně podtrhla závěrečná Shushanova píseň. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nezáviděla Mali tu nešťastnou situaci do které se dostala a nic na tom nemění ani to, že její bratr byl ta nejhorší lidská veš, jakou si lze představit. Přesto, že ona byla židovka a on Arab, neměla jsem pocit, že by tu šlo o nějaké rasové napětí, prostě se hlavní aktéři stali obětí nepředvídaných okolností, jaké se v životě stávají, vůbec na mně z celého snímku dýchala velká civilnost a opravdovost, které si já vždy velmi cením. Když k tomu přidám autentickou atmosféru izraelských ulic, k tomu příhodnou, hezkou muziku a velmi dobrý herecký výkon Dany Ivgy v roli Mali, je z toho příjemně strávené filmové odpoledne a lepší čtyři hvězdičky. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Vztahy "tam" budou vždy napjaté a nevěřím, že to bude někdy lepší. Ta písnička úplně na konci donutí opradu k hlubokému zamyšlení nad vztahy a vším tím, co se "tam" děje. Mali se vždycky rozhodla správně. Dana Ivgy je naprosto přesvědčivá. Velmi emotivní film! ....."Zničila jsi celou naši rodinu"...... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hádka s mamkou pri večeri, alebo bitka v dieľni, to som neveril vlastným očiam! To bola neskutočná prdel, to muselo byť naozaj, pretože tak sa to nedá zahrať!! Film krásne rýchlo plynul a tí ľudia, čo v ňom hrali, boli neuveriteľne prirodzení. Fantázia! Ja jednoducho takéto filmy milujem. P.S. Starý Reuven mal tie samé ponožky snádˇ počas celého natáčania . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ronit Elkabetz (Osnat 'Ossi' Wolf) a Dana Ivgy (Mali Wolf) si roli matky a dcery zahráli už ve filmu Or (2004), který natočil stejný režisér. (ČSFD)
  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v starobylom prístavnom meste Jaffa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama