Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tomoharu Natsume není úplně obyčejný student střední školy - již několik let ho provází duch jeho mrtvé kamarádky Misao, která zahynula při leteckém neštěstí. Jejich poklidný bezstarostný život ve velké rezidenci se velmi zásadně změní, když je mu krásnou dívkou Shuri doručen podivný kufr od jeho bratra. O ten se totiž záhy strhne bitva mezi Božími strážci a Démony, navíc jeho otevřením se Misao promění v Asura Machinu, obřího spirituálního bojového robota. (VanTom)

(více)

Recenze (3)

Cracker 

všechny recenze uživatele

V obsahu na portály anime-planet nebola jediná zmienka o tom že tento seriál bude plný démonov, robotov, mágie, háremov... V podstate všetkých vecí, ktoré v anime nemôžem ani len vystáť. Okrem týchto pre mňa zjavných neduhov, je hneď na začiatku divák vrhnutý do maximálne mätúceho deja a nejaké vysvetlenie celej situácie okolo bojových mašín, duchov a všetkých týchto sračiek vás za rohom teda nečaká. Charaktery taktiež neprinesú žiadny pokrok. Naopak. Sú gýčové, nudné, ukradnuté! O hudbe sa tu ani nedá rozprávať, príbeh ma nebavil od začiatku a zázrakom som vydržal až do epizódy číslo deväť. Last, but not least, animácie. Tie boli veľmi svojské, nič svetoborné, ale je to asi jediná vec, ktorú som dokázal akceptovať. Keď ma niečo nebaví, začnem hľadať chyby a pri tomto seriály som sa nemusel ani snažiť. Asura Cryin' pre mňa nefunguje po žiadnej stránke a svet by sa nezrútil, ak by toto anime vôbec nevzniklo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zběsilá, pestrobarevná, nenáročná a celkem vtipná řežba. Ovšem pochopit celý svět a zápletku dá hodně práce, různé záležitosti se většinou vysvětlují zpětně a ještě dost mlhavě, pořád se přichází s něčím novým a do děje vstupují další a další postavy. Takže tu máme "normální" střední školu, kde tři studentské rady reprezentují Boží strážce, Démony a něco uprostřed a ty mezi sebou bojují pomocí velkých robotů (Asura Machina) ovládaných duchy mrtvých přátel jejich pánů, démonických sil a raketometů zabudovaných v končetinách. Pak se ovšem musí spojit, protože se objeví supermocný protivník chtějící osvobodit ducha ze svého robota a přitom zničit celý svět (resp. obnovit původní). Nebo tak něco. Každopádně i když jsem moc nechápal, celkem jsem se bavil, je to pěkně kreslené a animované, se zajímavými charaktery a pořád tam něco bouchá. :-) ()

Reklama

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslíme, že príbeh je poriadny guláš, v ktorom je všetko od mecha, duchov, démonov, až po cestovanie medzi dimenziami a cestovanie v čase, tak nám ostanú príjemné postavy, so zaujímavými vzťahmi medzi sebou. Aj keď hlavný hrdina Tomoharu je typický šablónový anime neschopák, ktorý sa z nuly vypracuje na najväčšieho borca, je všetkými dobrými vlastnosťami obdarovaný, ale vyslovene nevadí. Humor je tiež na lepšej úrovni, ako som z iných anime zvyknutý. Celkom často som sa nahlas smial, a slabšie vtipy mi nepripadali trápne. Zamrzí len koniec, ktorý je priveľký guláš aj na mňa, a preto nemá takú silu ako zvyšok anime, ale podčiarknuté a zhrnuté sa jedná o príjemný počin, pri ktorom sa oplatí stráviť nejaké to popoludnie. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama