Reklama

Reklama

Zcela nový život

(festivalový název)
  • Jižní Korea Yeohaengja (více)

Obsahy(1)

Devítileté děvčátko Jinhee žije se svým tatínkem a má ho velmi rádo. Otec se ale znovu ožení a pro Jinhee najednou v jeho životě není místo. Vezme proto dceru na "výlet" do sirotčince a tam ji bez jakéhokoli vysvětlení zanechá. Dívka stále věří, že se pro ni otec vrátí, a tak si v novém domově těžko zvyká. Postupem času ale pochopí, že zůstala sama. Jedinou cestou k životu v opravdové rodině je pro ni nyní možnost adopce. (Estrellita)

(více)

Recenze (12)

artemis2 

všechny recenze uživatele

Nemám tomuto filmu čo vytknúť, pre mňa bol od začiatku až do konca bezchybný. Veľmi citlivo natočený príbeh, ktorý vzhľadom na osobnú skúsenosť režisérky dôverne podáva štúdiu emocionálne náročného procesu prijatia faktu, že človek, ktorý je dieťaťu, v tomto prípade Jinhee, celým svetom ju zrazu a hlavne bez vysvetlenia opustil. Postupne tak sledujeme rôzne fázy zmierovania sa so situáciou, ktorými malá Jinhee prechádza...Mimochodom v čase natáčania len 9 ročná Kim Saeron je v podaní Jinhee naozaj neskutočná, fakt klobúk dole pred takým výkonom! Úprimne sa teším na The Man from nowhere, kde hrá jednu z hlavných úloh. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Režisérka vypráví podobný příběh, jaký potkal v dětství jí... Jinhee je opuštěná otcem v sirotčinci, ale pořád věří, že se pro ní jednou vrátí, pomalu poznává ostatní děti a zažívá se. Chtěl bych více do hloubky poznat postavy, vidět život v tom sirotčinci, pocitově mi to přišlo trochu uzavřené.. možná se v tom odráží vzpomínky režisérky, které asi byly plné otázek, ale celkově je to vyvedená záležitost s bezchybným výkonem malé Kim Sae Ron. Pěkně se vyvedl ten barevný tón, který vytvářel určitou smutnou atmosféru. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takhle výborně a citlivě natočený film jsem opravdu hodně dlouho neviděla. Už jen ten začátek, kdy nejde pořádně vidět do obličeje otci, a pak jediný pohled. Myslím, že nějak takhle by to mohlo zůstat i v paměti opuštěného dítěte. Při sledování, jak se malá nevinná Jin Hee vyrovnává se zradou od nejbližšího člověka, mě bolelo u srdce. Celý příběh je natočen z pohledu dítěte, takže je tam spousta scén, které zůstanou nevysvětleny. Ale ani to mi nevadilo. Občas nechápu, jak můžou někteří dětští herci zahrát tak přesvědčivě svoji roli. A z malé Sae Ron jsem měla chvilkami až husinu. Jen by mě zajímalo, co se jí při hraní takových věcí honí hlavou... 5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak obyčajne civilne pojatý film o smutnej téme detí v detskom domove, ktorý sledujeme z pohľadu jedného malého dievčaťa, ktoré dal do domova jej otec. Vďaka tomu jak to bolo obyčajne natočené bez snahy o citové vydieranie, tak ma to dosť nudilo. Nie je tu žiadna pamätná scéna, ktorá by ma emocionálne dostala. Proste nič. Ako vždy roztomilá Sae-ron Kim to už v mojich očiach nezachránilo na to, aby som mal chuť to vidieť znova. 5/10. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Jemné rozprávanie o životnom zvrate, s ktorým sa dá len veľmi ťažko vysporiadať. Aj keď by sa ponúkala ťažká dráma, pre Kórejcov priam ako stvorená, autori sa rozhodli radšej pre ľahší často až predvídateľný tón. Nesnažia sa človeka silou vtiahnuť do hutného príbehu ale nedokážu prebiť akúsi fádnosť, ktorá im miesto neho vznikla. Netvrdím, že ich počínanie vyhnúť sa "dojákom" neschvaľujem, ale cenu za to platia privysokú. Zrejme by si to vyžiadalo inakejší prístup. Ale rozhodne stále stojí za pozretie. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama