Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když něco pustíte a nevíte jestli se vám to líbilo, nebo ne? Jinak: Líbí se mi teorie, že příběh se odehrává v postapokaliptickém světě a Salad fingers je postižený člověk, který vzpomíná na "velkou válku"(patrně jadernou) a postavy věci které pojmenovává dostávají jména reálných lidí, které znal, ale zemřeli. Samozřejmě je to teorie, Salad může být taky prostě jen výmysl chorého mozku, a jelikož je tam neskučně zvrácený přijde nám, že prostě musí mít nějaký smysl. ()

Ances 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto postapokalyptického psycha mi trnula krev v žilách. A co hůř - nedokážu vysvětlit proč. Když nad tím přemýšlím zpětně (a to už pár let uběhlo, co jsem Salad Fingers viděla naposled), nenacházím nic opravdu hrůzostrašného, ať už se jedná o divné obyvatele ještě divnějšího světa, nebo o hudbu v pozadí, ze které běhá mráz po zádech… Tohle všechno by se dalo přežít, ale už nemám odvahu se na to někdy dívat znovu. Nečekala jsem, že mě zrovna taková blbina zanechá v neklidu na dalších X let. :D ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Tentokrát budu patřit k mimoňům, co tuto vysoko hodnocenou šílenost nepochopili, ale nic si z toho nedělám ;-). Je to úchylárna, která mi nepřijde ani depresivní, spíš podivná a samoúčelně šokující. Více komentáře nejspíš není potřeba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Ilus 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že by na mě někdy něco, co jsem v životě zhlédla, zapůsobilo takto intenzivně (a vskutku negativně) jako toto dílko. Vlastně si ani nedokážu vysvětlit, čím to bylo. Možná jsem jen nebyla v nejlepším rozpoložení, možná se v mém případě Firth trefil do nějakého slabého místa. Nedoporučuji sledovat slabším povahám, lidem v depresi, se sklony k psychotickým stavům a těm, kdo neumí ani slovo anglicky. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Animace je sice jednoduchá, ale ty scénky jsou tak nechutné, morbidní a divné, že to za to stojí:). Postapokalyptický svět, který nám zde David Firth servíruje, je opravdu místo, kde byste nechtěli žít. Salad Fingers a jeho prstoví maňásci, divné bytosti a lidi, šedivé okolí... skoro by to v jednom vyvolalo depku. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)
  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)

Reklama

Reklama