Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Pokud navíc ani nemáte rádi country, což není můj případ, tak se filmu rozhodně vyhněte. Ale já zase zrovna nemám nijak v oblibě Gwyneth Paltrow, přitom jako country zpěvačka byla docela úchvatná - nutno zmínit, že sama zpívá. Proto stojí za to film vidět, ale to je tak všechno. Po skončení něco přecejen zůstane... a pokud máte rádi country, což asi je můj případ (i když fanatik zrovna nejsem), pak vám zřejmě navíc zůstane zajímavý soundtrack - nejlépe ten 2CD. Pravděpodobně alespoň něco z něj si (narozdíl od filmu) nechám... ale ještě se na něj pořádně chystám. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Krásné, vážně vážně krásné ... je to lehké, nijak to netlačí na pilu a přitom je to opravdu silné. Příběh je klasický, ale já pro tyto příběhy měla vždy slabost a vždy budou mými oblíbenci. A hudba? Skutečná nádhera. Veškeré písně byly unikátní a vtahovaly do děje ... nevím, kterou jsi jdu poslechnout dříve .. dost možná síla country? :-) ()

Reklama

Nassau 

všechny recenze uživatele

Tato výprava do světa country zpěváků nakonec nedopadla úplně zle. Celý ten country obleček zde vlastně funguje jen jako prostředí, protože příběh nenabídne nic moc překvapujícího a odvíjí se od zaběhnutých žánrových vzorců. Herci jsou příjemní, dobře se na to kouká a během sledování se člověk ani příliš nepřistihne, že myslí na něco jiného. Takový fajn film na odpočinek. Žádná sláva, ale ani žádné utrpení. (60%) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobrá Gwyneth Paltrow, u které bylo sice chvilkami těžší věřit ji její pocity a životní trable, které její postava prožívá, ale o to víc se mi líbil Garrett Hedlund, který jak svým vzhledem ;) tak svým hereckým výkonem i zpěvem doladil vše ostatní na jedničku. Ukázka toho, že všechno nejde hned na poprvé a člověk se musí s životem poprat a zkoušet to víckrát - takže hlavně z tohoto důvodu nepovažuji tento film za typický americký "slaďák". Country zrovna sice nemusím, ale líbí se mi prostředí a semknutí lidí, kteří tím doslova žijí a také to, jak Amerika doslova žije tímto životním stylem. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Shana Feste si pro svůj druhý celovečerák prozíravě vybrala loňskou oskarovou kombinaci (country a chlast) jen s tím rozdílem, že do hlavní role obsadila ženu. Jakožto člověka, kterému se Crazy Heart rychle zarylo pod kůži, mě rozhodnutí režisérky příliš nepotěšilo.. Nakonec se žádná pohroma nekonala, avšak jsou tu 2 důvody, kvůli kterým nehodnotím '' jen '' průměrně. Prvním je snad jediná herečka, kterou v těchto dobách respektuji i jako zpěvačku a v neposlední řadě to jsou velice sympatické melodie, provázející celý film. Nic víc, nic míň - 70%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)
  • Film získal cenu Zlatý kotouč za nejlepší zvuk. (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno