Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi líbil překvapivě hodně a celkem dobře jsem se u něj bavil, stejně jako u jiných dalších scén (nejvíc mě kromě samotného představení hlavního hrdiny asi dostalo Koho to sem čerti nesou?, to možná i začnu používat :D). Věřím, že s funkčnějším scénářem, s více absurdními černohumornými scénkami než s těmi fekálními, lepším dějem a kratší stopáží bych si to i dost užil. Jenže tohle všechno zde chybí, takže dějově je to slabota, samotné vtipy se časem začnou opakovat (hlavně ty konfrontace normálních lidí s Jehovisty), humor je tu převážně takový fekální puberťácký a ve finále mi to spíš přišlo povětšinou už jenom trapné než cokoli jiného, ačkoli ta úplně poslední scéna se povedla a "výměna rolí" taktéž (ačkoli jsem ji celou dobu tak nějak čekal). Na amatérský film docela ušla kamera a ty (povětšinou) špatné herecké výkony do toho zvláštním způsobem zapadly, ale zvuk stál dost za prd a v nemalém počtu scén skoro ani nebylo slyšet dialogy. Na Česko to sice je takové undergroundové a jiné, ale zase se nejedná o nic, co by bylo určené pro mě a v dalších Pohlově filmech radši asi pokračovat nebudu. Btw, bylo by celkem fajn, kdyby si Pohl a zbytek štábu o Jehovistech něco zjistili, protože by pak to jejich parodování mohlo fungovat líp, kdyby do toho nepletli nějaké vesmírné koráby a svatého Radka... 2* ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice odborníkem na moderní náboženské směry a sekty, ale asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že tohle s jehovismem nemá mnoho společného. Ale o nějakou faktickou správnost tady nejde. Jehovova pomsta je vydařená komedie na téma náboženství × ateismus (ztvárnění Boha je asi to nejzajímavější, jaké jsem měl možnost kdy vidět) s několika typickými pohlovskými prvky. Zároveň je příjemné vidět, že i když pokulhává obrazová kvalita, má Pohl cit pro střih a práci s kamerou. (865.) ()

Reklama

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se ti povedlo Marty... bavil jsem se v kině jak malej fracek. Je vidět, že už to bylo pojato mnohem víc profesionálnějc než předchozí díla. Dobrej střih a herecký výkony v čele s Rosťou Neidhardtem. Humor byl i mnohem inteligentnější. Upřímně jsem nečekal, že mě to bude až takhle bavit. Díky! ()

vecnaAmbra odpad!

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že by to bolo zlé zahrané a ani, že ja by som dokázala natočiť čo i len jediný film, ale pre tento humor nemám zmysel. Volám to fekálna zábava, lebo na hladnom decku a jeho debilnom otcovi, chudákovi pošťatom postihnutom či zvrátenej buzne žiaden vtip nevidím a skôr mám pocit hnusu. Možno pre nejakého puberťaka je to haluz, ale ja keďže som vyrastala v rodine Jehovových a sama odtiaľ odišla a nesympatizujem s nimi, musím napriek tomu povedať že to zobrazenie zhromaždenia svedkov s dlhovlasým jediným nadradeným bratom je absolútny nezmysel a vôbec to tak nie je, tak si mohol režisér vybrať aspoň nejakú inú sektu, je ich dosť, či aj vymyslieť vlastnú. Predsa nemám rada, keď hocijakému vyznaniu druhých sa prisudzujú nepravdivé veci. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, jestli je režisér studentem FAMU, ale Jehovova pomsta by mohla těmto filmům konkurovat, ale přiznejme si to, stále jde o studentské pokusy v nichž mnohdy pouhý talent a dobrá kamera nestačí. Zápletka velmi slabá, herecké výkony (očividně známí režiséra) děsné :), střih a kamera docela dobrý, tak co zbývá? Dobrá sranda? Možná, ale přeci jen většina vtipů bylo dost ohraných a fekální humor no comment. Díky čemuž se Jehovova pomsta nemá šanci vymanit z kolonky zábava pro mládež do 18 let. Hodnocení tohodle filmu je hodně mimo, vzhledem k tomu, ze hodnotí sami tvůrci filmu, aktéři nebo přátelé tvůrců. Snad to klesne ;) (10.9.2010 98%) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)
  • Při scéně v čajovně, kdy odejde drsný otec na záchod a syn mu ují kousek zákusku. má čistou pusu, když se ale otec, vrátí má na ní kousek zákusku. (Dzvandzi)
  • Interiér sálu království svědků Jehovových se natáčel v kostele sboru Českobratrské církve evangelické v Rumburku. (Tisbejsky)

Reklama

Reklama