Reklama

Reklama

Lovefield

Krátkometrážní / Drama / Horor
USA, 2008, 5 min

Režie:

Mathieu Ratthe

Scénář:

Mathieu Ratthe

Kamera:

Yan Savard
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážní dramatický snímek v režii Mathieu Ratthea. V obilném poli křičí žena, kamera ji zabírá pouze nohy. U ní je muž, který zarazí velký nůž do země a křik utichne. Celé toto drama sleduje krákající krkavec. Muž odchází do auta a z kufru vytáhne určitý předmět... (zdeny99)

Recenze (76)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zakrvácená žena si leží na zemi, podivný traktorista běhá kolem, havran pitomě vřeští, dramatická hudba vrcholí a ... nic. Mne to tedy moc nenapnulo, takže mi bylo celkem jedno, jestli ve finále najde traktorista v obilí třináctku klíč nebo havran dostane infakt. A ani mne moc nepřekvapilo, co z toho nakonec vylezlo. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*(S)KLAMANIE V POLI* Atmosféra filmu fungovala dokonale, skutočne mi miestami srdce bilo rýchlejšie. Je to minimalistický film dobrých záberov, zmyslu pre detail, solídneho hereckého výkonu, ale taktiež aj "podlej" hry s divákom. Koniec a následné zistenie, že som bol celý čas vodený za nos, ma sklamal. Vadí mi tento trend prekvapivých point. Radšej by som privítal a asi si aj viac užil iné, možno aj klišé ukončenie. Verdikt v 1 vete: Dobre budovaný pocit očakávania zabitý neočakávaným koncom. 12.11.2010 ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mathieu Ratthe človek o ktorom som nikdy nepočul ma svojou prácou priviedol do nemého úžasu. Tento krátky film som si pozrel v pomerne slušnom zvukovom opojení vďaka ktorému som nabral úplnú identickosť a prepadol som celej ponúknutej réžií. Čierny havran je sám osebe nositeľ strachu, hrôzy a beznádeje a k tomu prihodené ďalšie hororové záblesky podporili rast pochmúrnej atmosféry do objemnej bubliny. Obrazu ako keby bublina praskla a dejom otriasol pre mňa nečakaný obrat o 360 stupňov. Trocha neprimeraný policajný záver, ale inak zaslúžených 90%. Hneď na to som si pozrel ďalšie krátke filmy od Mathieua Rattheho. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, pointa je jasná po minutě, resp. hned při záběru telefonu a zakrvavené ženské nohy (a ostatně si přeložte samotný název snímku, že?), ale natočené je to hodně dobře, a i když jsem ji čekal, docela jsem se na tu pointu i těšil. :-) Dobrý vtípek. Co by za takový nápad současní studenti nebo absolventi FAMU dali. (Třeba Toulová. ;-)) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k pochvalným komentářům. Tvůrcům se skutečně i s tak „banální“ zápletkou podařilo lehce přechcat diváky především zvoleným stylem natáčení, kterého toho moc po celou dobu neukáže, výborným střihem, hudebním doprovodem a samozřejmě i neskutečným „hereckým výkonem“ krkavce. Atmosféru to mělo rovněž dobrou na to, že to trvalo tak krátce. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama