Reklama

Reklama

De xian chao fan

  • Hongkong 上上下下 (více)
Trailer

Recenze (3)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Macy, sebevědomá žena, bojující za práva žen a gayů a pracující jako právnička, otěhotní se ženatým mužem Robertem při jejich jednorázové „lekci“. Anita čeká dítě s asi o dvacet let mladším Mikem, s nímž strávila jednu noc. Macy a Anita jsou bývalé partnerky, a když se po letech znovu potkají, opět se k sobě vrátí a začnou se chystat na společné rodičovství. Je to film s obyčejnou, nevtíravou a nesmírně sympatickou atmosférou, který řeší vztahy a pohybuje se v prostředí žen, jež řeší své postavení ve společnosti. Přišlo mi, že je to příliš idealistické a všichni se k sobě chovají až moc hezky, ale vůbec to nevadí, protože to vytváří krásný film, který mě příjemně optimisticky naladil a po skončení jsem se jen usmívala. Určitě budu doporučovat. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že ten film sa mi z odstupom času páči viac a viac.V zásade sa opakuje téma zo starších filmov - materstvo, postavenie ženy v rodine a (patriarchálnej) spoločnosti, ktorá je debatovaná otvorene spolu s otázkou postavenia mužov. Momenty rôznej "spoločenskej závažnosti" sú prednesené s ľahkosťou a humorom, veľmi vtipne sa vyporiadava s "radikálkami". Dosť pomáha aj to, že Hui sa vlastne nikdy nechcela a neplánuje venovať sa ženským veciam, ide jej to tak mimochodom. :") ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Ann Hui je naprosto všestrnná režisérka, vedle psychologicky velice vypjatých (Night and Fog, Goddes of Mercy), nebo zase intimních (Jednoduchý život, The Way We Are) umí i odlehčenější žánrové filmy. All About Love je romcom v jejím osobitém podání: scénář čerpá z narativních postupů typických pro žánr, je zde spoustu komických situací, na druhou stranu je film "vážný" tím, že podvrací genderové role, reflektuje situaci práv gayů a leseb apod. ()

Reklama

Reklama