Reklama

Reklama

Romové v Evropě

(pořad)
Česko, 2009, 9x25 min

Režie:

Martin Pátek

Účinkují:

Vojtěch Lavička

Obsahy(1)

Nový koprodukční cyklus evropských televizí odhaluje kontrasty mezi životem Romů na různých místech starého kontinentu. Hlavní postavou dokumentu vyrobeného Českou televizí je romský aktivista, muzikant a moderátor Vojtěch Lavička. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Z principu! Prdím vám na korektnost, nejsem politik, nemám potřebu lhát nebo přikrášlovat skutečnost. Až budou pořady "Vietnamci v Evropě", "Afroameričani/afroevropani/afroaustralani v Evropě" (nebylo by jednodušší napsat "černoši"?), "Eskymáci v Evropě", "Indiáni v Evropě" a všemožné další dokumenty o minoritách, které NEPOTŘEBUJÍ pozitivní propagaci, pak tuhle procikánskou agitku budu ochotná zhodnotit nezúčastněným pohledem (nebo se o to budu alespoň snažit;-)). A včil si mě klidně kamenujte, těch 30 let převážně negativních zkušeností (díky za každou pozitivní) ze mě stejně nevytlučete :-P. ()

AGAMENON odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, nenaštvu se, nenaštvu se, ale nepomohlo to. Pekelně jsem se totiž u toho nasral. Co to sakra je? Věci na kterých jsem vyrostl v TV už nikdy neuvidím (hlavně ty severokorejský vykopávky budou mít drahý práva), na to peníze nejsou, na výrobu nových sračkových dabingů peníze jsou, kdy se všechny starý dabingy z Brna předabovávají automaticky, dokonce i poklady jako jsou Krotitelé duchů si dovolují namluvit znova, na to se peníze najdou vždycky. Ale hlavně v ČT nemají evidentně nedostatek financí na pseudohumanistický, propagandistické stračky, u jejichž sledování jsem si připadal jak v Jiříkově vidění. Chudáčci pořád kvíleli, jak jsou diskriminovaní, že si jejich děti musí hrát mezi odpadky, který tam jistě navezli rasističtí gádžové, nebo musel přiletět z kosmu, protože jak jinak by se tam dostal a to je jenom špička ledovce. Na tohle já platím koncesionářské poplatky, protože mám elektřinu??? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech je daleko aktuálnější islám v Evropě. Romové jsou oficiálně u nás sociálně vyloučená skupina, za což jsme dlouhodobě kritizováni EU. Zároveň vidíme, že jestliže se neintegrovali od 14. století, nechtěli si nikdy brát bílé a opačně, tak se po celé Evropě neintegrují arabští imigranti. Jak říkal vedoucí naší katedry "Arab vždycky zůstane Arabem" (pokud nepoužijeme drsnou asimilaci), takže tento dokument by mohl otevřít oči "sluníčkářům" a "vítačům". Romové jsou u nás a minimálně na Slovensku reprodukčně nejúspěšnější skupina. Na rozdíl od vysokoškoláků, kteří na sobě páchají holokaust. Romská kultura neuznává hodnotu vzdělání, mají jiné hygienické návyky a další jiné hodnoty. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Tento komentář byl smazán pro svůj nevhodný obsah, použité vulgarismy, rasovou nekorektnost a debilitu autora. ()

HappyDeath odpad!

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám za svůj slovník, ale větší kopu hoven sem fakt dlouho neviděl. Ukazují cigány jako chudáky malinké, neboli taky jako oběti systému. Nesmysl... Fakt jsem se cítil jako rasista, že jsem jedináček a že mám pokoj a svou postel jen sám pro sebe. OMG! ()

Reklama

Reklama