Reklama

Reklama

Andyho film

(amatérský film)
Experimentální
Česko, 2009, 43 min

Obsahy(1)

Andy jede s kamarády na chatu, natáčet film... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Autentičtější než Blair Witch a všechny díly Paranormal Activity dohromady. Koncepce výborná (mírně podobný nápad na FF mi nějakou dobu vrtal hlavou a divil jsem se, že někdo něco takovýho už dávno neudělal - a ono jo), realizace maximálně přesvědčivá. Znepokojivé jak Hannekehe Funny Games. Překvapuje mě, že jsem se o jednom z nejzajímavějších found footage filmů posledních let dozvěděl až nyní ... a ještě víc mě překvapuje, že přišel z českých luhů a hájů. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Budu-li mít na paměti, že se jedná o amatérský film, nemám problém ocenit snahu a herecké výkony zúčastněných, no o nějaké přidané hodnotě nebo hodnotné filmařině se mluvit moc nedá. Příběh je absolutně nezdůvodněný a vytržený z bůhví jakého kontextu, FF styl se obecně moc skillem chlubit nemůže, takže aspoň že nějaká ta atmosféra se místy našla, abych nemusel dávat hvězdy jen za českou hororovou produkci ze sorty "aspoň něco". 60% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Od nakrútenia filmu Peeping Tom uplynulo vyše 50 rokov a dnes je tu na obdobnú tému Andyho film. Prirodzený štýl zachytenia a autentické herectvo zráža na kolená absencia strachu a primitívny dej. Vie sa len, že partia štyroch mladých ľudí ide na chatu do lesa. V priebehu deja sa dozvieme, že chata patrí akémusi Dominikovi (dvakrát sa zopakuje mega vtip: akému Dominikovi? Odpoveď: Hašekovi: bu-ha-ha-ha!) a kedysi v nej žil príslušník wehrmachtu. Ďalej len obligátne fetovačky, párty, prechádzky okolo chaty, do lesa, no a mordy. Veď ja nič, len že pokles všeobecnej inteligencie je badať nielen vo hlavnom prúde filmovej tvorby, ale aj v alternatívnej a amatérskej tvorbe. Veď aj keď opomeniem Peeping Toma, ktorý mal predsa len isté umelecké ambície, tak toľko spomínané a často neprávom opovrhované Blair Witch je v porovnaní s Andyho filmom desaťkrát lepšie, inteligentnejšie a hlavne autenticky strašidelnejšie. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to Andy dělá, ale jeho herci jsou svým civilním výkonem natolik přesvědčiví, že snad budu pochybovat o tom, jestli tohle všechno nebylo doopravdy. Jenže ona herecká uvěřitelnost není privilegiem pouze tohoto snímku, ale všech Andyho kousků, které jsem měl doposud čest vidět. Ještě jich pár zbývá, takže hurá na ně! 70% ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Jediný nedostatek filmu shledávám ve vyobrazení násilných scén. Ty svou do očí bijící kečupovostí bohužel trochu ubírají na síle jinak dokonale budované tíživé atmosféře. Je až zarážející jak autenticky celý film působí - velkou zásluhu na tom mají maximálně uvěřitelné herecké výkony - žádná křeč očekávatelná od amatérských herců se nekoná. Na poměry amatérských filmů se jedná o, nebojím se říci, skvost. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama