Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Iku75 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit, natáčení probíhá v kulisách, které jen vypadají jako originální obchod. Je tomu proto, aby se zabránilo natáčení náhodných kupujících, takže všechny osoby, které jsou viděny v pozadí jsou herci. Výjimkou jsou osoby, které prodávají určité předměty, ovšem jejich předměty jsou už předem ověřené a ohodnocené, osoba musí podepsat formulář, že souhlasí být natáčena a vše co pak vidí divák, už je jen podle předem připraveného scénáře. ()

mimars 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z nejlepších pořadů svého žánru. Líbí se mi, že k prodávaným předmětům se často dovíme poměrně dost informací, taky schvaluju, že je vyjednávání o ceně vyobrazené realisticky, tj. že je to dost nekompromisní a návštěvníci zastavárny často odejdou s méně penězi, než původně chtěli (btw reakce "2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." je naprosto reálná a reaguje tak spousta lidí, kteří prostě chtějí peníze hned a nehodlají objíždět víc míst a zkoumat, jestli jim někdo nedá víc) ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

jako vždy; klasická kapitalistická amerika, kde chamtiví majitel antikvariátu odprodá blbému konzumentovi cenný drahokam faraona Tutanchamona za 100 babek. Jo, je to jen divadlo, ale občas je to sranda, když se ti kreténi utahují sami navzájem, o kolik moc je Rick plešatej, nebo stařík moc senilní.. "Ricku, mě to zdá jako padělek..,, ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Fajn pořad, který učí lidi smlouvat. Zajímavé předměty, lidé kteří si myslí, že mají bůhví jaký artefakt a ono hovno. Někdy bych zpochybnil ty jejich "odborníky". Doufám, že někdy přijde zákazník se svým znalcem, který všechny kecy zpochybní. Dále mi připadá, že ten mladej vylízanec je tam jen, aby to byla napůl realitishow. Ale alespoň se občas změní prostředí. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Chumlee nebo také Chum, jak jej kolegové nazývají, se ve skutečnosti jmenuje Austin Russel. Přezdívky dostali i ostatní členové obchodu, a to aby byli lépe zapamatovatelní. Pravé jméno "Big Hosse" je pak Corey Harrison a "Old Mana" Richard Harrison. Rick dostal původně přezdívku "The Spotter" a Richard Harrison "The Appraiser", avšak ty se nikdy neuchytily. Kompletní seznam známých jmen pak doplňuje obří černošský člen ochranky u dveří Antoine, Scott, který nakupuje na tržištích a aukcích mimo zastavárnu, mechanik "Fat Black", hispánec "Audie" a nedochvilná "Peaches", vlastním jménem Danielle Rainey, která je v mnoha zdrojích z neznámých důvodů vedena jako Pearey. (oje)
  • Když si projdete diskuzní fóra fanoušků pořadu, zjistíte, že osobní zkušenosti návštěvníků jsou různorodé. Někteří uvádí, že obchod navštívili, avšak v obchodě nezastihli žádnou z „hvězd“ pořadu. Ti šťastnější uvádí, že zastavárnu zastihli v momentě, kdy se natáčelo a mohli tak alespoň jednu ze známých postav zahlédnout, většinou Ricka Harrisona. Někteří návštěvníci uvádí, že během filmování museli zastavárnu opustit, jiní naopak tvrdí, že mohli zůstat vevnitř, avšak zůstat potichu. Často dále rezonuje názor, že zastavárnu neobklopuje právě líbivé prostředí. Kdybyste se i vy chtěli pokochat vzácnými předměty prodejny a přesvědčit se o názorech návštěvníků, z Prahy byste do Las Vegas koupili v roce 2017 zpáteční letenku v cenovém intervalu přibližně 14 000 - 34 000 Kč. (oje)
  • Pro zákazníky bylo původně pouze parkoviště dál jižně od prodejny. Prostory na parkování severně od zastavárny, kde se nachází cedule "Pawn Shop Parking", bylo původně parkoviště pro místní státní zaměstnance, kde hrozilo, že cizí vozidla dostanou botičku nebo budou odtažena. Po zvýšení zájmu o obchod však byly prostory odkoupeny a nyní jsou užívány pro potřeby zastavárny. (oje)

Reklama

Reklama