Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a odvaha pustit se do expedice jsou obdivuhodné. Jen jsem čekal dokument zaměřený více na samotnou expedici. Ono točit "cestománii" z Trabantu má v sobě nějaký ten adrenalin, ale pořád je to něco co můžete vidět i jinde a detailněji. Spíš je to neucelené a skáče se od jednoho k druhému - nejdříve autoři vyzdvihují nápad, který je velmi originální a pak mapujou zvyky a lidi. Někdy je zesměšňují, někdy s nimi soucítí. Taková je povaha česká?! Asi ano, nevyzpytatelná. Trochu mě to zklamalo a proto *** ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Ty vodopády jsou naprosto úžasný... málem jsem si tam zlomil nohu, málem jsem si tam zlomil ruku, máme mokrý všechny prachy, já mám promáčenej pas... ale o tom to je! :)" A přesně o tomhle jsou i jejich filmy - ne o památkách, přírodě, ale o těch řečech a jak má někdo dost velký koule na to, aby se do něčeho takovýho pustil. ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Pohodovej poloamatérskej cestopis o putování napříč Afrikou. Má mé velké sympatie, chytají mě též chutě se vydat někam za poznáváním cizích kultur. Zpověď jednoho afričana mě odbourala "Pěkný holky máte tam v Čechách, každá je jiná, s každou si musíš pokecat, tady v Namibii jsou 2,3 dobrý nebo taky žádná, ale v Čechách, ty vole, každá, každá, až na výjimky, že některý jsou třeba mrtvý nebo tak..." /žluťáckej zkracovač času/ ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Špičkový cestopis, kde kultury jsou tak trochu spíš vedlejším produktem, přičemž tím hlavním faktorem jsou zážitky a dobrodružství samotných cestovatelů. Sympatická parta lidí, kteří se prostě rozhodli, že dokáží něco, "co nejde". Pravdou je, že o jednotlivých zemích, jejich kulturních specifikách a památkách se tu nedozvíte příliš mnoho, ale energie a síla, kterými je tento cestovatelský klenot nabitý, nemají ve filmovém cestopiseckém světě konkurenci. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Expedice jela trasu: ČR, Německo, Rakousko, Itálie (nalodění v Janově), Tunis (vylodění), Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a Jihoafrická republika. (heyda)
  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno