Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (214)

Arigato 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejslavnější bizár českého internetu. V autentickém videu vystupuje panoptikum vydlážděných amatérských nácků a zvolávají jednu dnes již nezapomenutelnou hlášku za druhou. Nejspíš se zachovám jako zkurvenej Kelt, ale tvůrčí hodnota snímku je téměř nulová a nadhodnocovat jej mi přijde lehce neférové vůči tvůrcům, kteří se reálně o něco snaží. A teď je čas klidu. Duranga, voe! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Hele, já jsem ztratil prstýnek pí*o.“ Drogovo závislí bezdomovci sa idú brať. Jiří Kára je jasný alfa, ale svoju dominanciu bohužiaľ využíval na zdanlivo nepodstatné ovládanie sociálnej vrstvy niekoľkých podobných ľudí, ako bol on sám. Dokument je plný hlášok, avšak nedá sa mi hodnotiť pozitívne či negatívne, skôr len ako bizár, ktorý ma obohatil. „A mužeme si zahajlovat aspoň?“ - „Počkej, máš ňákej hřeben nebo pohráblo?” ()

Reklama

Hashirama

všechny recenze uživatele

"Tragikomická výpověď"...pan textař asi hltá Guttalax po litrech, aby se mu uvolnilo to umělecký střevo. Nazvat svatbu dobou degenerovaných polodementních hovad a do jisté míry typických zástupců české generace X "tragikomickou výpovědí" je jako nazvat Hustýho Wimpyho nebo Záviše "postmoderní obdobou a duchovními pokračovateli Markýze de Sade"...je to pičovina, že? Stejně jako dávat tohle na ČSFD. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatie k ušmudľanému životnému štýlu - dlhočizným mastným vlasom, šuštiakovému oblečeniu, neustálemu vyplachovaniu málozubých úst pivom, večnej cigaretli a otravnému "ty vole" žvaneniu prekladanom jalovou rebéliou voči všetkým sú aj dnes značné, čo dokladá aj toto video a najmä jeho hodnotenie. Málokto sa do toho vrhne po hlave, ale vykašľanie sa na prácu a užívanie si s fľašou nejako zohnaného chľastu pripadá byť mnohým ako zaujímavá alternatíva k vládnucemu štýlu "Nemám na nič čas". Nehovoriac o verejnom pohoršení, ktoré sa dá vzbudiť vo všadeprítomných snoboch a malomeštiakoch. Napriek tomu hodnotový rozdiel medzi týmto a reality programom "Farmár hľadá ženu" nevidím. A je absolútne nedôležité, že jedno je nakrútená reálna svadba a druhé inscenovaná blbosť pre divákov komerčnej televízie. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • Jiří Kára byl v minulosti šestkrát ve vězení, mimo jiné za pokus těžkého ublížení na zdraví, za které si odseděl sedm a půl let vězení, či vykradení lékárny, za které si odseděl devět měsíců vězení. Celkově strávil ve vězení čtrnáct let. Byl několik let byl závislý na drogách, užíval pervitin, ale i dolsin, kodein či morfium. (JoranProvenzano)
  • Jiří Kára tvrdí, že kvůli zveřejnění videa přišel o zaměstnání v knihkupectví Luxor, kde pracoval jako člen ochranky. (JoranProvenzano)
  • Píseň, která zazní při nástupu Jiřího a Blanky před oddávajícího, je "Attack Me" od kapely Rico. (wafc)

Reklama

Reklama