Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poctivé domácí potraviny, česká kuchyně, život na venkově a spousta zvířat. To jsou hlavní přísady nové dokumentární reality show, kterou začala natáčet Česká televize. Dva mladí lidé z Prahy, Honza a Veronika, se budou pod dohledem kamer snažit vybudovat fungující biofarmu. Ta vzniká za pomoci odborných poradců i ochotných sousedů v romantickém prostředí jihočeského Blanského lesa, na malebné samotě Kuklov u Brloha, kde František Vláčil natáčel nezapomenutelné "Údolí včel".
Seriál má v reálném prostředí vyzkoušet, zda a jak mohou mladí lidé z města žít na venkově. Zjistíme, jestli doma pěstovaná zelenina a chovaná zvířata mají jinou, lepší kvalitu a chuť než potraviny z hypermarketu, a představíme zcela nové i dávno zapomenuté recepty z české kuchyně. Malá farma se stane domovem koz, králíků, perliček, kachen, ovcí, kuřat, prasátek a mnoha dalších domácích i hospodářských zvířat. Honza a Veronika je budou chovat šetrně, v souladu s přírodními principy. Zbývá čas i na společenský život - dožínky, masopust a zabíjačky. A všichni jsou napjatí, zda a jak to Honza s Veronikou zvládnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Každý koncesionář by měl za podporu tohoto soukromého projektu dostat jednu bio slípku, jednu bio mrkev, jedno bio vejce a jeden kyblík bio mrvy. Tu bio mrvu prosím nepoužít do muškátů ale hodit na hlavu pohlavárů z ČT, kteří v rámci tohoto předraženého projektu dělali reklamu soukromé farmě soukromého lobisty, který pořad celý natáčel pro ČT na klíč. A pokud to dělali nevědomky, tím snad ještě hůř než kdyby to bylo vědomky.... Vyčůranost pochopím, blbost už ne.. Česká klasika :-). Jinak než tohle, tak to raději Dovolenou v protektorátu... ODPAD ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy se lidé ve všem možném snaží být ekologičtí ve všech směrech (ale zároveň je to "in" a ne vždy úplně tak pravda a jen hra na ekologii - tím ale nechci pořad nějak urážet), je toto neobvyklý pořad a napůl reality show, která není špatná. Je jasné, že uživatele, kteří ani trochu neberou ohled na životní prostředí kolem sebe, dají odpad nebo jednu hvězdičku.. Pořád lepší než sledovat například Rady ptáka Loskutáka ()

Reklama

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Malá farma je ve svém důsledku opravdu reality show. Asi aby bylo dosaženo dostatečného efektu veřejnoprávnosti, byl přidán ještě přídomek "dokumentární", leč obešel bych se i bez něho. Jen je to reality show česká, dokonce z České televize, což bohužel značně determinuje celý výsledek. Casting byl velmi dobře provedený, mladý pár si totiž poprvé zkusil žít pohromadě a výsledkem jsou velmi časté spory, ke kterým přispívá také charakter obou zúčastněných - Honza, starší a často přemoudřelý "pantáta" a Veronika, u které občas nevíte, jestli je opravdu tak hloupá nebo se jen snaží zajímavě ptát a hrát před kamerou. Její snaha zachránit prasnici před porážkou nebo "ochranitelské" zásahy u dalších zvířat jsou dojemně vtipné. Nebudu tady hodnotit pozadí celého projektu, které po jeho startu proběhlo médii, jen bych se naštval. Snad budou čeští investigativci stejně agilní, až se cyklus v roce 2013 uzavře, protože by bylo dobré zjistit, co se s tou vybudovanou značkou děje dál a zda si někdo přilepšil, či ne. To co mi u celé série vadí, je nedotaženost některých věcí - pokud se dva mladí lidé snaží rozjet fungující hospodářství a ekonom jim na statek přijde poradit s rozvahou až někdy v desátém dílu, nevypovídá to moc o promyšlenosti celé akce. Je to asi jako kdybyste si z porodnice vezli novorozence a cestou se stavili v knihkupectví pro knížku Čekáme dětátko. Navíc je zde zařazeno celkem dost scén, které jsou nahrané a připravené, bohužel "herecké" výkony jednotlivých představitelů je sráží hluboko pod značku snesitelnosti. Tak proč jsem dal nakonce 3*? Protože to vlastně velmi dobře ukazuje život na vesnici a vše s ním spojené (nehodnotím profesní správnost, jen chování a okolnosti) a vlastně je to někdy hodně poučné. Jen by mě zajímalo, jak si oba dva mladí představitelé poradí s tím, až jim vyprší smlouva, produkce je vykopne ze dvora a jim zbude pes, 3 perličky, které si přivezli z Prahy a kočka. Takovouhle změnu v životě by teprve bylo dobré sledovat v rámci reality show... ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Tak nám původní dvojice nevydržela... Ale co si budeme povídat - dalo se to čekat. Rozmazlení Pražáci toto nemůžou vydržet po celý život... Hurá pořídíme si selátko, telátko, kuřátko a budeme se mít skvěle. Ale né! Nemůžete to prasátko přece zabít! Vždyť je to naše malá hodná holčička, ta není na papání, to je přítel rodiny... Sračky sračky sračky. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Se znalostí pozadí celého tohoto ,,projektu" naší ,,veřejnoprávní" televize nelze hodnotit jinak. Pan Berka se má... Zákulisí Malé farmy je nejlépe si vygooglovat, bylo o něm napsáno mnohé. Boží mlýny naštěstí ale trochu zaklapaly, protože tato ,,reality show" je nekoukatelná...její mediální dopad je tedy minimální... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Macků a Veronika Olivová byli pro hlavní roli v reality show vybráni v dubnu 2010 ze 42 uchazečů. (ČSFD)

Reklama

Reklama