foto

Igor Chaun

  • nar. 22.8.1963 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Igor Chaun se narodil 22. 8. 1963 v Praze jako syn sekretářky Čs. rozhlasu a posléze ženy v domácnosti Evy Chaunové a hudebního skladatele a malíře Františka Chauna, povoláním magistra farmacie. Hrál malé roličky v dětských filmech a hlavní roli ve filmu TŘI OD MOŘE. Dětství vnímal jako smutné osamělé a hloubavé. Po nepřijetí na pražskou konzervatoř, obor herectví se vyučil a odmaturoval jako horník na dole Klement Gottwald u Kladna.

Pracoval v různých, povoláních a později i jako asistent režie ve Filmovém studiu Barrandov. V roce 1992 absolvuje studium na Filmové a televizní fakultě AMU v Praze na katedře dramaturgie a scenáristiky. V roce 1989 stává jedním ze studentských vůdců Sametové revoluce. V průběhu studia FAMU a po jejím absolvování natáčí v podmínkách školních i profesionálních dokumentární o hrané filmy, za které získává různá ocenění. Velmi oceňované OTEC, MATKA A JÁ nese až naturalistickou výpověď o vnímání vlastní rodiny a snaze o absolutní pravdivost, ta se ostatně objevuje i v jeho další tvorbě ale i v osobním životě, filmy proto točí převážně podle vlastních scénářů. V letech 1995-1998 si odskakuje i k psaní knih a vydává prvý a druhý díl knih Deník aneb Smrt režiséra a sbírku povídek.

Chaun byl vnímán jako výrazný filmový studentský talent, ale na svůj první celovečerní film zatím stále čeká. Věnuje se práci pro Českou televizi, natáčí vlastní dokumenty s duchovním přesahem a hledáním. Hodně cestuje po vlastech českých a přednáší o svých transformačních zážitcích s Amazonie. Je stále svobodný a bezdětný.

Josef "sator" Čtvrtníček

Režijní filmografie

Filmy

2006 Malé velké gatě (TV film)
Šťastní sebevrazi (TV film)
2004 Homo Pollert (TV film)
Olympijské příběhy (TV film)
2001 Červená karta (TV film)
1998 Česká soda
1995 Klenot skutečné moudrosti
1993 Vánoce v psinci
1992 Omyl doktora Horna
1991 Velmi uvěřitelné příběhy: Boží mlýny (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Dlaždice (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Podržel souseda (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Siláci (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Sousto (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Štědrý večer paní Hůlové (TV film)
1990 Předávání štěrkárny v Davli původnímu majiteli
Ramóna má návštěvu (studentský film)
Stížnost ing. Petáka
Život po životě sira T.
1989 Malé zpoždění

TV seriály

2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Operace (E06)
Medicam (E05)
Hodina mezi psem a vlkem (E04)
další epizody (6)
Trapasy (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Červená karta (E01)
1993 Česká soda (TV seriál)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)

Dokumentární

2017 Nepřesaditelný!
2011 Blanka Matragi - zrození pohádky (TV film)
Inventura Febia (TV seriál)
Inventura Febia - Omyl doktora Horna a Tajemné kontakty (E14) (epizoda)
24 hodin s... (TV seriál)
2009 Mrtvý student, který se nikdy nenarodil (TV film)
2008 Po stopách Listopadu I. (TV film)
Po stopách Listopadu II. (TV film)
2006 Česká filharmonie je také člověk (TV film)
2004 Jamaica, Do You Remember?
Opera hokejdo (TV film)
2003 Václav Havel (TV film)
2002 Úžasný rokenrol v Čechách aneb Jeď, Honzo, jeď! (TV film)
1999 S Idou za zrcadlem (TV film)
1998 Cesta do Indie (TV film)
Skutečný svět?
Tibet, dalajlama, poselství (TV film)
1997 Nesmrtelný život a smrt Mikiho Volka, rokenrolového krále (TV film)
Zblízka (TV seriál)
1996 Hledači zázračného kamene
1992 Léčba Klausem (TV film)
1990 Komunistický 1.máj 1990 v Praze Vokovicích (TV film)
Otec, matka a já... (TV film)
1988 Nejkrásnější portrét (amatérský film)

TV pořady

2014 Kouzelné bylinky (TV pořad)
2011 Blanka Matragi 2012 (TV pořad)
2010 Malá farma (TV pořad)
2005 Pošta pro tebe (TV pořad)
1997 Eliadova knihovna (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2002 Maj kompjutr
1987 Proč?
1979 Tři od moře

TV seriály

2001 Černí andělé (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Letní přeháňka (E04)
1985 Třetí patro (TV seriál)

Dokumentární

2012 Igorovo velké dojetí (studentský film)
2011 24 hodin s... (TV seriál)
2010 Prachy a ideály aneb co zůstalo ze sametu (TV film)
13. komnata Josefa Klímy (TV film)
2009 Ideály a prachy aneb co zůstalo ze sametu (TV film)
2004 Jak šly dějiny (TV film) - a.z.
1999 Tenkrát (TV film)
1998 Cesta do Indie (TV film)
1990 Otec, matka a já... (TV film)

TV pořady

2014 Kancelář Blaník (TV pořad)
První máma (1) (S02E10)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
Mr. GS (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Eliadova knihovna (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1999 S Idou za zrcadlem (TV film)
1998 Cesta do Indie (TV film)
Tibet, dalajlama, poselství (TV film)
1997 Zblízka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace