Reklama

Reklama

Ennio Morricone v Benátkách

(koncert)
  • Itálie Ennio Morricone - Peace Notes: Live In Venice
Hudební / Dokumentární
Itálie, 2008, 104 min

Obsahy(1)

10. září roku 2007 se v Benátkách uskutečnil jedinečný koncert, na kterém zazněla filmová hudba proslulého italského skladatele Ennia Morriconeho. Koncert se konal pod širým nebem v atraktivním prostředí na Náměstí svatého Marka, které diváci zaplnili do posledního místečka. Ennio Morricone, který koncert sám dirigoval, sestavil pět suit speciálně pro tuto příležitost ze známých i méně známých melodií z filmů, k nimž skládal hudbu. Vyslechneme je v podání orchestru Roma Simfonietta a benátského pěveckého sboru La Fenice a sopranistky Susanny Rigacci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Morricone diriguje" toto nebylo úplně nejlepší. Jednak hudebně se mi nezdálo provedení výrazné a kontrastní, a obrazově bych uvítal raději sekvence z filmů než rádoby náladové záběry z Benátek. Ne všechna hudba Morriconeho je geniální, ale mnoho z ní určitě ano. 93% (k dnešnímu dni 31.1.12) považuji za přehnané. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Skvost ! Jedním slovem " SKVOST " ! ! ! BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....Ještě teď mám husí kůži a mráz mi běhá po zádech.Sto minut něčeho tak úžasného a pozitivní energií nabíjejícího se jen tak nevidí a hlavně neslyší.Úžasný zážitek. Paráda. Radost............... Bravo Maestro , Vám i všem členům orchestru,sboru a sólistům ! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tomu hovorím darček! Koncert najväčšieho a najproduktívnejšieho skladateľa filmovej hudby sa konal pod holým nebom na veľmi atraktívnom mieste - Námestí Svätého Marka v Benátkach. Pestrý výber viac či menej známych skladieb doprevádzal veľký orchester a dirigoval sám Morricone. Zábery na orchester, Morriconeho a divákov boli sem-tam prestrihané a kombinované s jemnými prelínačkami záberov na Benátky a jeho pamiatky, čo je asi jediné, čo by som vytkol. Rád by som videl zábery z konkrétneho filmu a byť tak usporiadateľom, určite by som na námestie umiestnil veľké plátno a každú odohratú skladbu doprevádzal krátkym zostrihom z filmu. Pri mnohých skladbách, ale najmä pri Extasy of gold mi behal mráz po chrbte a keď sa pridali zbory, rozbúšilo sa mi srdce a mal som chuť vyskočiť z okna... Nádherne vygradované, napeckované a plné adrenalínu. Inak bezchybná zvuková i obrazová kvalita a čt2 mi urobila veľkú radosť. 100%. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Od hudby jsem to ostatně i čekal. Její uspořádání i interpretace je na jedničku, a jediné, co bych vytknul, je vizuální zpracování, kdy bych spíše než záběry Benátek čekal záběry z filmů. Ennio Morricone a jeho hudba nicméně mají tu výhodu, že na rozdíl od drtivé většiny filmové hudby obstojí i samostatně, mimo film, a ocení ji i ten, kdo filmy jinak neviděl. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Nemám vo zvyku hodnotiť koncerty, no tu musím urobiť výnimku, pretože to je Morricone a ten koncert je absolútne úžasný. Navyše všetko je tématicky veľmi dobre zvolené a jednotlivé melódie sa skvelo striedajú a tak má divák šancu ako sa pokojne započúvať do okúzľujúcich melódií, tak sa aj nechať strhnúť silou orchestra a zboru. Z piatich suit je jednoznačne najlepšia tá s hudbou z Leoneho filmov. Pri titulnej skladbe z ,,Dobrý, zlý a škaredý", kde sa pridal aj celý zbor som takmer vyskočil z gauča. Škoda len, že aspoň v prídavku Morricone nezvolil aj ,,Marca Pola", ktorý by sa do prostredia koncertu hodil a všetko by symbolicky zakončil. (98. hodnotenie, 10. komentár ku koncertu) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama