Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento seriál nám připomene tři největší bitvy, které na světě proběhly. Slavnou řež Alexandra Velikého, bitvu u Waterloo a ofenzívu v Ardenách. Rekonstruovanými masovými scénami, ultramoderními vizuálními efekty, podrobným rozborem dobových zbraní a komentáři vojenských expertů se tento seriál řadí k filmovým dokumentům, které seznamují diváky s dějinami opravdu unikátním způsobem. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (19)

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokumenty patří mezi mé oblíbené pořady a na tenhle jsem se těšil z důvodu že uvidím dokumentární rekonstrukci této bitvy. Jelikož se zajímám i o historii, tak musím konstatovat že spoustu důležitých údajů a osob bylo opomenuto. Dobrý dokument by měl obsahovat především přesné statistické údaje ze kterých se divák dozví to co ho zajímá. A v tomto dokumentu bylo vše polovičaté, ani mnohokrát opakované stejné záběry mě nepřesvědčily že bych měl dát více než 40%. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zbytečně nastavovaná kaše v podobě hraného dokumentu s poměrně zdařilou a ilustrativní animací na základě slušné historické řešerše, bohužel s často zbytečně pateticky oslavnými pasážemi namísto střízlivé informační hodnoty. Škoda, že všechno není zpracováno trochu dospělejší formou. ( 2. díl - csfd Alexandr Veliky) ()

Reklama

crozet 

všechny recenze uživatele

Lukrativnost tématu samotného bohužel nemůže přehlušit kvalitu jeho zpracování. Krom faktických nesrovnalostí (přeceňování vojenského a historického významu ofenzívy v Ardenách a jejího potření) toto nese rysy povrchního a vysoce infotainmentového dokumentu, kde vystupují "odborníci" s vizáží středoškolských děvčat s adekvátně banálními příspěvky, popř. expert na zbraně z komerční střelnice. Pochvala snad za uvěřitelnost hraných částí dokumentu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tohle je jednoznačně jeden z nejhorších válečných dokumentů, který jsem zatím viděl... Celý dokument, respektive rekonstrukce významných událostí WW2, působí mega amatérsky - jako bych to s kámošema dělal u nás za barákem na poli a měli k dispozici dobový makety a furt házeli jednu Call of Duty hlášku za druhou. Grafika úplně žalostná, vždycky ty bláboly o zbraních a u tanků dokonce počítačová animace tanku uprostřed modrýho ničeho, vypadalo to tam jak když se Homer v Halloweenským dílu dostal do virtuální reality mezi reálným světem a světem animáků... Dycky tam udělaj záběr, jak Franta s Tondou běžej a střílej a Jindra, Richard a Karel to kupujou a pak přijde minometná palba, zvuky výbuchů a přestřelek jak z Medalu, ale my vidíme jen trapáky a nepovedený CGI výbuchy (minomet zasáhne dřevěnou boudu, je tam mega výbuch a když zmizí animace, tak je bouda netknutá .. lol). No a informační hodnota zcela základní, např. "američani měli tank Sherman, ale němci měli lepší tank - např. Tygr" ... Tygr co nebo Tygr kolik ty vole? :D No prostě jsem se u toho celou dobu jen gebil, hlavně ty profi herci - mega prostě zverbovali náhodný kolemjdoucí a ty hráli třeba Hitlera, Eisenhowera, Pattona, Manteuffela atd.. Jednu hvězdu dám jenom za to, že to je dokument - čili osvěta - i když dost špatná... ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hraný dokumentární film zaměřený na poslední německou ofenzívu v ardenském lese v prosinci 1944. To, co mě upoutalo, abych se na to podíval, byly hrané scény. Je to nezvyk, když je celý dokument vyprávěn hranými scénami. A musím říct, že rozhodně nejsou k zahození. Je sice dost vidět, že jde o počítačovou tvorbu, ale jako hraný film je to překvapivé zpestření. Bohužel jako dokument to moc nefunguje. Sice se dozvíme ty nejznámější informace, ale nic víc. A to mě zklamalo. Dokumenty s archívními záběry jsou v porovnání mnohem poučnější. Co se mi ale líbilo, byl průvodce zbraní, který komentoval Dale Dye. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama