Reklama

Reklama

Opravdový horor

(seriál)
  • Velká Británie True Horror with Anthony Head
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zlé síly nás doprovázely odjakživa, až v naší době byla však tato svědectví podložena skutečným paranormálním jevem, nebo se jednalo vždy o pouhý projev choré mysli? Film se zabývá historickým záznamem upírů, vlkodlaků, démonů a pod. Vyšetřování vede Anthony Head, zkoumá rozbory výslechů a analyzuje získané informace.

1. díl: Upíři - Existovali kdysi upíři? Dokáže věda uspokojivě vysvětlit tento fenomén?
2. díl: Démoni - Exorcismus, jako reálný fakt posedlostí ďáblem, nebo projev schizofrenie?
3. díl: Vlkodlaci - Co stálo u zrodu vlkodlačí mythologie? Anthony Head odhalí jeho pravou vědeckou podstatu.
4. díl: Čarodějnice - Čarodějnictví a působení zlých sil jako projev černé magie.
5. díl: Tajemné rituály - Zombie. Anthony Head dojde k závěru, že Zombie jsou reálným faktem. (chaometic)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad jsem zaznamenal poměrně nedávno, nechápu, že jsem o jeho existenci nevěděl. Okamžitě jsem se pustil do jeho sledování a nezklamal mě snad vůbec v ničem - především má Anthonyho Heada z Buffy. Nikoho lepšího si tento pořad snad ani přát nemohl - nejen že má zkušenosti z roli Gilese, ale navíc je to fakt borec a toho chlapa mám prostě hrozně rád a jelikož je v tom pořadu skvělej, dostal se i do mých oblíbených herců. Teď ale k pořadu - obsahově i tématicky opravdu velká paráda, Vlkodlaci byli opravdu super. Líbí se mi, to patrání a postupné objevování "pravdy" a velikým plusem jsou ty hrané rekonstrukce, které v mnoha případech opravdu stojí za to. Opravdu to nemá jedinou chybu, informačně je to velmi pestré a šanci zaujmout to má vysokou. Tak snad škoda jen nízkého počtu epizod. 100%. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Chytám kanál "Discovery World" už nějaký ten pátek. Objevuje se na něm, široká škála zajímavých pořadů, které dokážou rozhodně zaujmout. Ale až nedávno jsem si povšiml, že v nočních hodinách "jede" zvláštní pořad "Opravdový horor". Ihned se mi zalíbil. Jednak formou, obsahem, průvodcem pořadu (Anthony Head z Buffy) a zpracováním. V tomto originálním projektu z produkce Discovery, můžeme nahlédnout, jak je to vlastně s těmi známými legendami a hrůzostrašnými mýty, které se stali předlohami ke známým hororům. Vyskytuje se zde, série cenných nahrávek a informací a také se k různým tématům vyjadřují světový odborníci. Rozšiřte si obzory ! ()

Dandynes 

všechny recenze uživatele

Myšlenka těchto "dokumentů" mě hned přilákala ke shlédnutí (hned po druhém faktu, že průvodcem je Anthony Head). Tato mini série se nám snaží přiblížit, jak je to s prvky hororových příběhů v reálném světě - porovnání historických informací s dnešní dobou. Jde o sondu do mýtů a legend, jak vlastně vznikly povídačky o upírech, vlkodlací, zombících ... děsivou pointou je, že vše má základ ve skutečném světě a stále existují místa, kde lidé těmto věcem pevně věří a jsou ochotni v této víře obětovat své bližní. Asi nejlepší je poslední díl, kde výpravě v noci doopravdy unesou jednoho člena natáčecího štábu. ()

Reklama

Reklama