Reklama

Reklama

Vsauce

(pořad)
Krátkometrážní / Publicistický
USA, 2010, 69x4-16 min

Obsahy(1)

Tento počin, za nímž stojí Michael Stevens, je vyzkoušený a praktikovaný způsob podávání důležitých informací z všemožných oborů od astrofyziky až po neurologii, který je nám dobře znám z dlouhých televizních zábavných pořadů. 
Vsauce je tvořen v tomto duchu, avšak oproti nim dokáže vše zpracovat do poloviny potřebného času, který je k tomu zapotřebí. (P. J. D.)

(více)

Recenze (19)

H34D 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíme vedlejší projekty typu Vsauce2, Do online now guys apod., tak Vsauce patří spolu s Angry Video Game Nerdem a Equals Three mezi mé tři nejoblíbenější online show (prakticky jediné online show, které pravidelně sleduji). Michael Stevens je velice sympatický, inteligentní, zábavný a dokáže veřejnost vzdělat osvěžujícím a chytlavým způsobem. Pro případné hnidopichy je třeba uvést, že se jedná o pop-science, což s sebou nese i jistá negativa - ta jsou však omezena na minimum. Aby autor udržel diváckou pozornost, MUSÍ odbíhat od tématu, musí své "přednášky" prokládat někdy ne až tak souvisejícími zajímavostmi a musí uvádět trošku samoúčelná "wow" přirovnání (např. tato vteřina v čase je významná, protože někde se právě srazily asteroidy, blabla), odměnou však je, že ani 10-12 minutový díl nepůsobí jako nudná akademická přednáška, tempo dílu neupadá a informace se sypou jedna radost... Vsauce přináší vítané rozšíření obzorů zejména v oblasti fyziky, astronomie a antropologie a mě osobně odkáže vždy zlepšit náladu! 9/10 ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Skvělý internetový "seriál" Michaela Stevense, který vždy dokáže zdánlivě jednoduché, mnohdy ale dosti zajímavé otázky o všem možném, rozebrat a vysvětlit tak, že jen s úžasem posloucháte a zaručeně vždy se dozvíte něco nového. Nápadité, vtipné, edukativní a dost často i filosoficky bohaté. Měl jsem možnost zhlédnout i pár Michaelových proslovů a prezentací a musím přiznat, že tomuhle člověku to vážně "pálí". Zasloužených 5*. ()

Reklama

MickeyH. 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlápek za mě boduje snad v každém díle. Je pravda, že některé jsou slabší, ale jeho způsob předávání složitých informací v takové jednoduchosti, aby je pochopil každý průměrný divák, je prostě jedinečný. Umí vyhmátnout přesně ty zajímavosti, které upoutají divákovu pozornost a tím si samozřejmě získává i sledovanost a prosperitu, která mu pomáhá v cestování po světě a být "vědečtější" a objektivnější. And as always... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem Vsauce sledoval celkem intenzivně, dnes už mě Michael nechává vesměs chladným. Ono se asi všechno dříve či později okouká. Za plus považuju, že se to dá využít i při výuce. A taky je fajn, že se to obejde bez otravných jump cutů, které se jako mor rozlézají po celém YouTube. (927.) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mám dost rád. Michael je sympaťák a cokoliv umí podat tak, že divák je zaujat a hltá každé slovo. Naučná hodnota videí je obrovská a dají se zužitkovat i v reálném životě, což je další velké plus seriálu jelikož se z většiny jedná o témata, nad kterými se málokdo zamyslí. Doporučuji všem všechny díly projet. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V díle "Why Do We Feel Nostalgia?" se objevil dobře známý komik a moderátor James May, který je Michealův dobrým kamarádem. (P. J. D.)
  • Ke 25. listopadu 2013 měl hlavní kanál "Vsauce" 5 764 664 odběratelů a všechna videa celkem 501 544 521 zhlédnutí. (skrblik007)
  • V některých videích se objevil i herec a moderátor Adam Savage, známý téměř výhradně díky pořadu Bořiči mýtů (od r. 2003). Mimo jiné s Michaelem spolupracoval i na projektu Brain Candy. (Akrman)

Reklama

Reklama