Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joy je novozvoleným riaditeľom veľkej firmy. Jeho prvým krokom na svojom poste je prepustiť rádovo desiatky zamestnancov. Svoju úlohu zvládne na výbornú a jeho kariéra už môže len stúpať. Jedného večera, keď dohliada na odchody posledných pracovníkov a pripravuje si svoju novú kanceláriu riaditeľa, začnú sa diať zvláštne veci. Objavujú sa vidiny jeho vlastnej smrti, útoky na jeho osobu či pohybujúce sa predmety. Čo je príčinou týchto halucinácií? Sú to iba silné lieky na depresiu, alebo je to niečo horšie? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (25)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se včera vyrovnal s indickým hororem. Musím přiznat, že jsem nejmíň pět let žádný neviděl. A předtím taky ne. No, co vám budu povídat. Paráda! Čumět hodinu a půl na to, jak nějaký slizký cigoš s podmalovanýma očima chodí po kanclech a má halušky, byla snad ještě větší zábava, než kdybych jen tak seděl, hleděl na zem a počítal léta na plovoucí podlaze. No, to jsem možná trochu přehnal, ale nevadí. Jen pro úplnost, v obýváku jich mám 28 567. Ale jinak to má všechno, co má správný kancelářský horor mít! Strašlivou kopírku, hrůzný clipchart, nervy drásající fax , monstrózní zasedačku, děsuplný automat na vodu a v neposlední řadě dokonce i příšerně strašidelná, managerská křesla!!! Napadlo mě, že bych si zítra po setmění vzal do háku kameru, spíchl tak tříhodinovou dvojku v hádéčku, protože tvůrci trestuhodně zapomněli například na úděsnou síťovou tiskárnu či terorizující projektor. Bude se to jmenovat Fired 2: Bored to death a pošlu to pak tomu Práhbhútanovi mailem v naději, že pojde nudou, abych se v budoucnu už nikdy nemusel na takovou pičovinu dívat. Trochu se ale bojím, aby to ve východním Padžábu nakonec nebyl šílený hit. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príjemné light hororové prekvapenie z ďalekej Indie. Evidentne sa jedná o mimo bollywoodskú produkciu, takže okázalý spev a bujaré tanečky sa tu našťastie nekonajú, naopak tvorcov Fired-u musím pochváliť za to, že sa im v podstate podarilo upliesť z hovna bič - snímka je to síce nenákladná a nenáročná na herecké obsadenie či špeciálne efekty, napriek tomu to ako celok funguje výborne, tá téma o bezohľadnom hromadnom prepúšťaní je bohužiaľ bolestivo aktuálna aj v našich zemepisných šírkach a dokonca aj ten týpek, stvárňujúci hlavného hrdinu mi celkom sadol. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle indický experiment se dá považovat za vcelku úspěšný. Téma je dobré, obsazení hlavní role se povedlo a atmosféra je pěkná. Technicky vzato bych pár nedostatků našla a je na tom vidět, že režisér kdovíjaké zkušenosti s hororovým žánrem nemá, je to ale dělané poctivě. Závěr jsem čekala poněkud víc epický, ovšem vyloženě špatný nebyl. Fired je zkrátka taková příjemná jednohubka. A napadá mě: Škoda, že se v hororech osamělé kancly nevyužívají více, je to vcelku neokoukané prostředí nabízející mnoho možností. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom je nový riaditeľ, ktorý prepustí vyše 120 zamestnancov. Spokojný ostáva na noc vo svojej veľkej firme, ale úsmev mu čoskoro zamrzne. Tlačiareň sa sama zapína, telefóny vyzváňajú, veci sa samé pohybujú a navyše má desivé vízie - vidí prízraky tých, ktorým ublížil a má predtuchy svojej vlastnej smrti. Je to pecka! Trochu mi to pripomínalo Izbu 1408, pretože tiež sa jedná o herecký koncert jedného herca, ktorý je tentokrát zatvorený vo svojej firme a valí sa naňho jeden šok za druhým. Atmosferické, desivé a dokonalé, to najlepšie, čo som zatiaľ z Indie videl, nepreháňam! Je to vlastne horor založený na tradičnom japan-shock spôsobe, ale to sa týka najmä prvej hodiny. Potom sa to zmení na psychologický horor, v ktorom hrdina predviedol celkom slušný výkon, miestami však trochu komický (taký mi však pripadal aj Nicholson v Shining-u, takže nevadí). Čo sa týka záveru, tam by som si skôr želal niečo výraznejšie a nepredvídateľnejšie, to však ale neznamená, že ho pokazili. Celkové dojmy mám výborné, keďže som od tohto neznámeho kúsku nečakal vôbec nič, čiže mi to na plných päť bohato stačí. Poklona Indii, a konečne horor bez videoklipov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Londýnskou firmu, ve které dělá Joy, zakoupila indická společnost a po dohodě udělala Joye ředitelem. Ten zase pro změnu vyhodil 121 zaměstnanců, a tak kromě strážníka zůstal v obří budově sám. Nu a pak už jede až do konce halucinogenní fantasmagorie, co tak trochu připomíná lacinější variantu Horizontu události (1997). I když se občas objevil zajímavý nápad a došlo i na nějaké to gore - nejlepší je asi trhání obličeje na kusy, hrátky s okem také ujdou, tak ve výsledku mě to až tak moc nebavilo. Je fakt, že po první čtvrtině se film rozjede s přidávajícím tempem a zastaví se až na samém konci, ale i tak jsem stále pokukoval po hodinách. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama