Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Marze 

všechny recenze uživatele

Boxerské filmy nemám moc rád, ale tento se dal. Mám opačný vývoj postavy než Kličkův otec, důstojník Rudé armády. Z nadšení pro USA přesvědčení, že v této zdegenerované zemi se nedá žít a na Floridě plné gangů, drog a seniorů už vůbec. Scéna s nátlakem na podpis smlouvy a samohrajícím piánem je poučná. Pobavilo mě "Na diskotéce je třeba vrhat správné pohledy správným směrem". ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

O box se nijak zvlášť nezajímám a rozhodně jsem viděl víc hraných boxerských dramat než skutečných boxerských zápasů. Nikdy mě ale nenapadlo, že tento sport mohou na vrcholové úrovni provozovat opravdu inteligentní lidé. Tihle dva ovšem matce slíbili, že nikdy nebudou bojovat proti sobě, takže spolu radši hrají šachy. Nebývale otevřené nakouknutí do zákulisí profi boxerského světa i na zjevné výhody vyrůstání v pozadí černobylské havárie. ;-) ()

Reklama

Mayers 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující kariéru dvou boxujících superukrajinců. Nedělá z nich bohy, poukazuje především na jejich prohry - a přesto k oběma bratrům budete po shlédnutí cítit velký respekt. Oba jsou velmi inteligentní a místo předzápasových řečí nechávají promluvit pěsti. A právě to je odlišuje od velkohubých amerických frajírků. Nechci se tu pouštět do rozborů, jestli mají v současnosti vůbec nějaké rovnocenné soupeře. Nejlepší by stejně bylo, kdyby si to rozdali v ringu oni dva. Jenže právě v tomhle dokumentu zjistíte, že k tomu nikdy nedojde. Skvělá práce. 90% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Na začátku dokumentu je zbožšťují a ukazují jen to nejehzčí na obou bratrech, ale postupně odkrývají tvrdý úděl boxera. Každodenní trénink a po celý rok. Nikdy nepolevit a jít až za hranice své bolesti. Kvalitně zdokumentovaný vývoj obou bratrů boxerů. Je to až zázrak, že jsou od jedné matky, dělí je od sebe 5 let, jsou si tak podobní a oba světoví boxeři. I když mají nadočnicové oblouky jako neandrtálci, byli mi sympatičtí. Nemůžete přece nenávidět někoho jen kvůli tomu, že mlátí lidi v ringu :-). Až tady vidíte jak je box nebezpečný a že i jedna rána může být smrtelná. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který dokumentuje osudy jedněch z nejzajímavějších sportovců dneška. Neuvěřitelné, někdo sotva dokáže vystudovat, a pak někde zapadne, Vitali dokázal být nejlepší boxer na světě (se svým bratrem), získat doktorát z univerzity, dostat německé vyznamenání za úspěchy v politice a možná bude i kandidovat na prezidenta. Dokument sice neukazuje, jak to dokázal, moc se nevěnuje tréninkovým metodám, které ho k úspěchu dovedly, přesto je pohled do rodiny Klitchků velmi zajímavý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama