Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o výrobcovi papieru, ktorý si žije pokojný život v odľahlej dedine so svojou rodinou, ale keď zabráni dvom hľadaným zločincom vykradnúť obchod, skúsený detektív chce zistiť pravdu o celej situácii, ktorá nie je taká jednoduchá, ako na prvý pohľad vyzerá. No pátranie po mužovej minulosti môže mať zlé následky pre všetkých. Spracovanie je vydarené, obzvlášť prvá polovica je dejovo veľmi zaujímavá, originálne podaná a skvelo prepracovaná, takže aj napriek jej takmer nulovej akčnej stránke sa jej prakticky nedá nič vytknúť, keďže minimálne na celé vyšetrovanie sa skvelo pozerá. Druhá polovica je už o niečo horšia, svoj štýl výrazne zmení, pokračuje skôr v klasickom duchu, ale stále si drží dobrú úroveň. Akcie tu nie je až tak moc, ale je výborná. Nájdu sa tu prakticky len štyri súboje a v žiadnom sa neobjaví viac protivníkov ako dvaja, ale majú veľmi dobrú choreografiu, niekoľko perfektných nápadov, skvelý vizuál, pri ktorom vidno každý detail a aj napriek názvu filmu sa držia celkom pri zemi, takže moc nesklamú ani tých, ktorí očakávajú realistické súboje. Najviac sa mi páči súboj s dvojicou zabijakov v strede filmu. Herecké obsadenie je vynikajúce, v hlavnej úlohe najlepší akčný herec súčasnosti Donnie Yen, výborný Takeshi Kaneshiro ako detektív, príjemná Wei Tang a slušní záporáci. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá kamera, strih, aj celkový vizuál, tohto detailného vizuálu som sa pôvodne mierne obával, ale nakoniec nebolo prečo, dopadlo to výborne. A nesklame ani hudba. Keby bola druhá polovica dejovo mierne inak podaná a pribudol by ešte nejaký ten súboj, tak neváham s plným hodnotením, lebo je to skutočne zážitok, ale aj takto som nadmieru spokojný, je to jednoducho ďalší výborný film s Donnie Yenom, ktorý znovu dokazuje, že v súčasnosti nemá konkurenciu. 78% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto napsat ...? Prostě hrozné zklamání pro mne. Film s bojovým uměním pojatý úplně jinak, uznávám, že originálně, ale to neznamená, že dobře ... Hvězdné obsazení, pořádný rozpočet, vypadá to dobře, ale je to strašná nuda. Za téměř 2 hodiny stopáže se odehrají asi jen 4 bojové scény. Nejbolestivější na tom je, že Donnie pořád umí a tyhle bojové scény jsou opět absolutní mazec ... Ale mezi tím se Donnie pokouší hrát, tedy věnovat se hereckému výkonu a to je fakt tragédie ... Navíc celý film nudí, nic se v něm podstatného neděje a vůbec jsem nepochopil, jakým směrem se chce ubírat, co chce divákovi sdělit. O souboje zde nejde, to divák pochopí brzy, ale nevím o co tedy? Osobní drama a vyrovnávání se s temnou minulostí? Vztah k rodině? Život vesničanů? Kriminální vyšetřování zabití dvou ničemů? Asi všechno dohromady, každopádně příšerná nuda ... Škoda. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna, čekal sem kvalitní kung-fu film s Donniem, ale toto? Konečně se film nesoustředí jen na bojové scény, děj mě příjemně překvapil a celé je to strašně dobře zabalené do krásného prostředí, nebýt "useknuté ruky" a toho konce, tak by tohle mohla být opravdová bomba, takhle jen velmi dobrý film s Donniem, což rozhodně není málo, jelikož většinou kromě bojových scén se není nač dívat, opravdu příjemná změna, přál bych více tak kvalitních filmů s ním. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když Hercule Poirot přijede na místo Čínu a než aby si svolal podezřelé a postupně jim vysvětlit, jak se to všechno semlelo, pozve si zkrátka jen toho největšího vrahouna dynastie Tic Tac. A co čert nechtěl, skamarádí se spolu. Po zbytek filmu tam Donnie Yen chodí s žampionem na hlavě nebo si hraje na jednorukýho banditu. A na konci vám k titulkům zahrají Balls to the wall ale pozpátku. Ovšem, vyplatilo se. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká tá historická úvaha, či sa zlo dá zmeniť. Či je spravodlivosť vždy opodstatnená. Kaneširo a Yen sú výborný charakterový herci. Čo dokázali v nespočetne veľa filmoch. Ale v prípade Swordsmena nemajú veľmi čo ponúknuť. Film to nie je zlý. Má skvelú kameru, tradične krásne prostredie čínského vidieka, ktoré dodáva celému príbehu romantizujúci presah. Ale akčné scény sú nezaujímavé a výplň je vystavaná na detektívnej zápletke, ktorá je síce zaujímavá do dramaturgie a v rámci podávania informácií, ale na konci zostáva taký ten pocit, že som od toho čakal viac, než som v skutočnosti dostal. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)

Reklama

Reklama