Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ta opozicnost na viacerych urovniach (zacina uz v samotnom castingu) je vo vysledku osviezujuca rovnako ako stylicsticky vyborne zvladnute formalne prevedenie, kde "o com" je synergicky zvyraznene audiovizualne hravym "ako". Male pomrknutie na stare wuxia filmy aj prostrednictvom epizodnych uloh pre Jimmyho Wanga a Karu Hui usmev na tvari vycari. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem měl veliké předsudky ( Nemám rád Wu xiu, dlouhá stopáž a historický podtext na mne nedělá velmi lákavý dojem) ale! klobou dolů, je to vážně pecka. Ve filmu se sice nachází pouze 4 souboje, ale za to dlouhé (5 minut) choreograficky dokonalé s precizní kamerou, dech beroucím vizuálem a úžasnými detaily. Hleděl jsem s otevřenou tváří, jak stylově Peter Chan si s kamerou pohrává a divák dostává vskutku spektakulární a nevšední zážitek i díky bravůrnému Donnie Yenovi. Potěší i role inteligentního detektiva Takeshi Kaneshira, který naopak vyráží dech svou chytrostí a rafinovaností. Dialogy, průběh děje a zvraty až neobvykle solidní na akční film. Užil jsem si to na 90%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JAK MOHL NEOZBROJENÝ PAPÍRNÍK PORAZIT TRÉNOVANÉHO ZABIJÁKA?....... /// A taková to byla spokojená rodinka...., jenže jediná možnost, jak odstranit minulost je smrt! (Jenže umřete, když jste kurevsky dobrej bojovník...) Podle zásady - ,,každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrestanej“ – pátrá detektiv po minulosti Liu Jin xia. KDO JSI? CO JSI ZA ČLOVĚKA? V první hodině jeden souboj. Skvělej! Choreo, ve kterým Donnie dokáže vést bojovníky tak, že ublíží sami sobě. A pak ten detektiv ctící zákony. Do posledního písmenka, i kdyby to měla vodsrat jeho rodina, i kdyby šel proti zákonům v přírodě, i kdyby ....prostě je takovej, no. A v tom je problém. Já říkám: ,,debilní, negativníma emocema nabitej příběh, plnej debilních lidí, kteří mě serou“. No a co, že to tak chtěli?! Vedle toho mi chlápek, kterej nejde zranit mečem připadá naprosto normální! Můžu si dovolit napsat o filmu s D.Yennem, že je debilní? Zkusím to... JE TO DEBILNÍ !!! Já totiž zas až tolik v sílu blesku nevěřím! (To jste mě zas vytočili vy kluci šikmooký!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, nač chce manželka používat rybí měchýř. 2.) Můj život je plnej výrazů jako: ,,Meridián Žen-jing; Šan-čung; Tchient...“. Léčím totiž své tělo a charakterové vlastnosti navzájem. 3.) Chci ve filmu hledat víc, než o čem je film a proto mi čtyři souboje stačí. 4.) Thx za titule ,,Lagardere“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn zážitok vidieť retromlátičku, ktorá sa dá pozerať, má iskru, tak trochu žmurká po divákovi, ale nestavia na jeho vedomostiach o historických mometoch žánru wu xia. Svojím spôsobom návrat k prakoreňom v príbehu, resp. vzťahoch postáv, ich "osudovosti" a podobne, pretože to tak čínsky ľud rád, no zároveň pozdvihnutie medzi "moderné" dravé action movies so strieborno antracitovým filtrom, kamerové finty rozkročené medzi sixties a late nineties, obdobne aj zvuk či hudba. A naozaj, naozaj je fajn vidieť fight, ktorý by nenakrútili so mnou. A toto som v kine nestihla. Takže mi vypomohla zberateľská edícia filmov Donnieho Yena O:-).Idem sa teraz dovzdelávať, aby mi next nemusel Adrián vysvetľovať who is who (jop, ide sa hľadať Dalšia zberateľská kolekcia filmov len za 10 yuanov). (Asi.) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čínská líbivá pohádka o nápravě brutálního vraha dětí a budete tomu věřit ! Za prvé ho hraje přece Donnie Yen a to je dobrák přímo od zlomené kosti a za druhé když se chcete polepšit a myslíte to vážně, stačí když zabijete otce a máte rozhřešení v kapse, záleží však na Vašem čchi a přítelem pod schody, zda se Vám to podaří. Za třetí nebude.. Čili pokud jsem to správně pochopil, šlo o postavení se vlastní minulosti a vypořádání se s ní, no i tak se dá. Prdel mi z toho neupadne, nemám totiž šesté žebro (verbalova teorie) a používám nýtky ( hypotéza Ketri). Navíc každý by měl vědět, že prdel neupadává, ale může ulétnout ( pravda). ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)

Reklama

Reklama