Reklama

Reklama

Dead Island

Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Thriller
Polsko, 2011, 3 min

Obsahy(1)

V krátkém traileru na novou počítačovou hru sledujeme boj o přežití trojčlenné rodiny, která si pouze chtěla v klidu užít dovolenou u moře. To jim ale nedovolí horda zombie, která se snaží prodrat do jejich letního bytu. (DaUr)

Recenze (119)

Tom_17 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem, co se týče výběru her, nedával na trailery, ale spíše na hodnocení ostatních kolem mě, co je bavilo a co je mi doporučeno. Jedno z nudy jsem si pustil tento trailer a nestačil jsem se divit. Fantastický "příběh" pozpátku, který mě neuvěřitelně vtáhl a zanechal ve mě mrazivý pocit pomsty se kterou jsem se chtěl probít z ostrova pryč. Při každém spuštění hry, jsem si vzpomněl na trailer a bojoval za malou holčičku a její rodinu z traileru. Taky zombíci dostali co zasloužili - 5 ***** ()

vnimat_Krasu 

všechny recenze uživatele

Herní trailer, který prodává. Dead Island byla dlouhé měsíce zašantročená značka kdesi v šuplících polských Techland a tato trojminutovka jej dokázala nesmírně efektivně vrátit do hry. V době amerického nadšení The Walking Dead totiž zapadaly teskně znějící zombie do nálady publika. Filmeček hráčstvu šalamounsky slíbil rodinný horor, v němž nebude smrtící nákaze ušetřeno ani nevinně působící děvčátko. Dead Island se ale posléze vyprofiloval jako čirá akční hra s minimální sociální interakcí. Coby reklamní trailer vynikající, ovšem zcela neodpovídající skutečnosti. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný trailer s naprosto dokonale zvoleným hudebním doprovodem. Už i herní trailery se sem dostanou, ale hry stále ne. Což v tomto případě ale chápu, jelikož spíš než trailer je to krátký film (který, žel Bohu, nemá s hrou tolik společného). Nic to ale nemění na tom, že je to pro mě jeden z nejlépe zpracovaných zombie filmů, kde mi skutečně hlavních postav bylo líto jak dopadly. Čili za mě 5 hvězd, vždy si to čas od času rád pustím, vy si to můžete pustit stejně jako já tady a moc víc se k tomu dodat nedá, jelikož 3 minuty některým umělcům nestačí ani na vytvoření hudebního klipu. Snad bych jen zmínil, nachází-li se tu nějaký vývojář počítačových her - že i když by trailery neměly lhát, tak nemusí to být vždy pravdou, můžou být opěvovány, mít stránku na ČSFD s vysokým počtem procent a ne jen sestřihem scén ze hry. Stejně tak by se teoreticky sem daly zařadit i filmové sekvence ve hrách, zejména úvodní intro(duction) sekvence, tam by ale např. Dead Island nejspíš s úspěchem pohořel, ale na to už si názor můžete udělat sami zde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Což o to, trailer je to vskutku zajímavý a nevypadá vůbec špatně, ale co dělá „ukázka“ na PC hru (hru kterou mám sice doma, ale nehrál jsem…) na filmové databázi? Otázka, na kterou se mi stejně nedostane nikdy odpovědi, stejně jako to, proč zde jsou hudební videoklipy. Ale zpátky k videu – Zombie ve filmu nemusím (když nepočítám staré klasiky Romero/Fulci…či novější REC), ale docela jsem dostal chuť si tu hru nainstalovat a zahrát… ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Je zcestné hodnotit trailer a ještě k tomu na hru, ovšem upoutávka na Dead Island má pro mě tolik filmových kvalit, že se k tomu s klidem uchýlím. Originální retrospektivně pojatá verze je po formální stránce naprostá pecka. Do výšin ji katapultuje předševším kontrast dokonalé hudby s děním na plátně, jež vytváří zcela pohlcující atmosféru. http://www.youtube.com/watch?v=5Old41bsSXU ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Trailer získal ocenění na mezinárodním festivalu Cannes Lions. (MikeCool)
  • Krátký snímek je trailerem ke stejnojmenné počítačové hře. (MikeCool)

Reklama

Reklama