Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Když se narodíte a celý život žijete jako nula, nezoufejte. Mohlo to být ještě horší, mohli jste se narodit jako záporné číslo. Nápad animáku je zajímavý, ale nemá to nějakou hlubší myšlenku. Je to jen motivační film pro ty, co jsou společností vytlačeni na okraj jako nuly. (Pozor spoiler!) Vždycky jsem si myslel, že když spojíte dvě nuly, výsledek je zase jen nula. Tvůrci tohoto loutkového snímku se nás snaží přesvědčit, že spojením dvou nul vznikne nekonečno. Zajímavá filozoficko matematická otázka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"How can nothing be something?" Nula je pochmurně laděná sociální hříčka, v níž čísla reprezentují postavení jednotlivců ve společnosti, což by se dalo v (nejen) dnešní době přenést na cokoliv - ať už na pohlaví, rasu či sexuální orientaci. Až na poněkud bizarní konec nabízí Nula silný příběh ze života a vedle toho zaujme i svým vizuálním ztvárněním. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ]] ve zkratce: další hledání smyslu života je tentokrát hezky vlněné. Všechno to bylo fajnové, ale konec mě dorazil a smysluplnost dostala na prdel. Tím u mě padnul jen na 3 hvězdy. Já to viděl tady, i když s českými titulky, či dokonce slovenským dabingem je to na více místech. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný nápad na film, avšak spracovaný bol poriadne divoko a záver som naozaj nečakal (i keď mi tá divotvarosť prišla trochu zbytočná). Video bolo nesené v duchu: "Všetci ľudia sú si rovní, ale niektorí sú si rovnejší". Austrálsky režisér Kezelos má naozaj celkom dobré nápady, jeho druhý film The Maker bol tiež hodne zaujímavý, a môžme sa tešiť, čo vymyslí ako ďalšie. ()

OK11 

všechny recenze uživatele

Film úplně postrádající hlavu a patu. Přestože obdivuji animace takového typu, tento filmík se mi znelíbil svojí délkou (ano, je moc dlouhý) a nesmyslností. Škoda jen, že z takového perfektního námětu dostali tak málo. Navíc mi to připomíná animák "Nine", tak doufám, že se neopičí, poněvadž to by byl jasný "odpad". Takhle dávám jednu étoilku za snahu a snad i za nějaký ten minimální přínos krátkometrážním filmům. Koneckonců, kdyby nebyly takové sračky, s čím bychom pak porovnávali perfektní Pixaráky? :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama