Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

mm13 

všechny recenze uživatele

Nebyť tohto filmu, neteším sa tak na Prahu v júli 2012! Cameron Crowe nepredstiera, ani sa nepotrebuje tlačiť do popredia, on skrátka vie o kom točí (či skôr strihá - tá masa archívnych záberov je omračujúca) a iba zdieľa svoje nadšenie a obdiv. Pearl Jam sú fenomén, nenápadný kolos v histórii rock and rollu a Twenty je extraktom všetkého, čo predstavujú. Zaráža akurát minimum pozornosti ku Alice In Chains v "seattleskom" úvode a následná ignorácia extrémne zaujímavých projektov Mad Season či Three Fish. Mozaika zo života Pearl Jam tak nie je kompletná. Asi nebol čas...? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já za to snad ani nemůžu. Mnoho let se snažím Pearl Jam milovat, ale už je to z mé strany spíše křeč. Přitom nepochybně vlastním rockové srdce, vymetání klubů v Seattlu bych s radostí vzal jako práci na plný úvazek, ale jejich hudba se nikdy zcela nezesynchronizovala s mýma ušima a tento dokument na tom nic nezměnil. Je formálně solidní, informačně bohatý, hudebně pestrý, ale nedokázal mne vtáhnout do sebe, rozžvýkat a vyplivnout. ()

Reklama

Nassau 

všechny recenze uživatele

Jako mnohaletý fanoušek této seattlovské bandy nemůžu být objektivní, ale i tak si myslím, že Cameron Crowe natočil něco výjimečného. Zřejmě i díky tomu, že se kolem kapely pohyboval v podstatě celý její život (viz. kniha PJ Twenty), a byl tak vlastně předurčen k tomu, aby se snímku zhostil právě on. Dokument tak poskytuje všem fanouškům unikátní pohled nejen do historie kapely jako takové, ale i do osobních životů jednotlivých členů (s ohledem na to, s jakou pečlivostí si muzikanti střeží své soukromí jde o unikátní počin). Nelze tak než poděkovat. Lepší dárek fanoušci ani očekávat nemohli. Společně s výtečnou knihou parádní završení dvacetileté historie. Jen doufejme, že budoucnost bude minimálně alespoň z poloviny tak pestrá. (100%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cameron toho o nich očividně ví tolik, že zapomněl cokoliv vysvětlovat... Vypráví skrze emoce, jako vždycky, ale nevím, jestli mi za dvě hodiny stačí dozvědět se, že "je má rád". Ke konci už jsem mírně podváděl a přeskakoval... Ale asi je to i tím, že jsem včera viděl podobný dokument o Foo Fighters, takže jsem přejedený. Zachovám teda tři hvězdy. Zatím. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Není povolanější režisér než Cameron Crowe, který mohl mít tu čest natočit dokument o již legendárních Pearl Jam. A podle toho to taky vypadá - naprosto úžasně. Bezpochyby jediná kapela, která si stále hraje to svoje a nezaprodala se, čímž si uchovala svou vizionářskou tvář a za což si je neskutečně moc vážím. ()

Zajímavosti (6)

  • Soundtrack tvorí kolekcia 2 CD s 29 skladbami, ktoré Cameron Crowe sám vybral a k všetkým napísal dôvod výberu a ich historický význam. (eurika)
  • V rozhovore pre Rolling Stone Cameron Crowe prezradil, že na dokumente začal pracovať už od Vianoc 2008. (eurika)
  • Na oslavu svojho 20. výročia Pearl Jam usporiadali dvojdňový hudobný festival vo Wisconsine s hosťujúcimi skupinami Queens of the stone age, The Strokes a Mudhoney. (eurika)

Reklama

Reklama