Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Still alive... I po pátém zhlédnutí stále perfektní zážitek. Cameron Crowe naservíroval výborný dokument, na základě kterého jsem následně zažil jeden z nejlepších koncertů na vlastní kůži. Když člověk vidí a slyší Pearl Jam živě, úplně pochopí všechny ty fanoušky kteří s nimi projezdí klidně půl světa. A pocit z tohohle dokumentu je v podstatě stejný. Srdcová záležitost. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Jako mnohaletý fanoušek této seattlovské bandy nemůžu být objektivní, ale i tak si myslím, že Cameron Crowe natočil něco výjimečného. Zřejmě i díky tomu, že se kolem kapely pohyboval v podstatě celý její život (viz. kniha PJ Twenty), a byl tak vlastně předurčen k tomu, aby se snímku zhostil právě on. Dokument tak poskytuje všem fanouškům unikátní pohled nejen do historie kapely jako takové, ale i do osobních životů jednotlivých členů (s ohledem na to, s jakou pečlivostí si muzikanti střeží své soukromí jde o unikátní počin). Nelze tak než poděkovat. Lepší dárek fanoušci ani očekávat nemohli. Společně s výtečnou knihou parádní završení dvacetileté historie. Jen doufejme, že budoucnost bude minimálně alespoň z poloviny tak pestrá. (100%) ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jakože Pearl Jam mám poměrně hodně rád a Eddieho dvakrát tolik, stejně jsem měl pocit, že jsem nebyl dostatečně vcucnut. A dost mne to mrzí. Na to, kolik toho PJ mají za sebou je to dle mého názoru lehce promarněná šance. Ne, že by krásné a silné momenty nebyly, ale fungovaly by i samy o sobě. Dokumentární forma toho moc nového nepřidává. A to koncert budu mít v paměti ještě dlouho. Chtěl jsem na konci dostat pocit výjimečnosti a ten jsem nakonec stejně cítil až večer při poslechu alba. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Členové kapely Pearl Jam prý neměli vůbec v úmyslu vytvořit tenhle dokument, přemluvil je k tomu jejich obdivovatel a přítel, novinář a režisér, Cameron Crowe. Podle slov režiséra nevznikal lehce, hudebníkům se do vzpomínání na události, které s kapelou zažili za 20 let existence, příliš nechtělo. Dokument vznikal takovým způsobem, že Crowe zpovídal a natáčel jednotlivé členy každé zvlášť a když si pak společně film promítli, kolikrát podle jeho vlastních slov ..."nezůstával v místnosti žádný kyslík..." :). O kritické momenty v kapele (vyhazov Dave Abbruzzeseho, Mikovu závislost, krize kolem roku 1996) se jen lehoučce otřel, ale tohle skalní fanoušci ví a neskalní to vědět nemusí. Nakonec se vše podařilo skvěle. Závěrečná píseň Alive, prostříhaná historickými záběry, ukázala, jak tahle kapela uzrála - jako to víno, které Eddie Vedder pije na koncertech...:). Cameron Crowe o nich říká: "Každý správný rockový příběh prý končí tragédií, ale ten jejich tragédií začal. A to je příběh Pearl Jam. Je to příběh o radosti. Je to příběh o životním stylu, který jim ušetřil další tragédie. " Strašně jim přeju, aby jim to vydrželo až do důchodu.... ()

Carth 

všechny recenze uživatele

Po Back and Forth od Foo Fighters další nový dokument jedné z mých nejoblíbenějších skupin. A opět úžasný. Nic moc nového jsem se sice nedozvěděl, ale jako průřez historií kapely výborné. Zaprášená Grammy, živák Better Man, závěrečný Alive... paráda. Jen škoda, že jsem (zatím) neměl možnost tohle vidět v kině. Edit 15.1.2012 - A v létě naživo! :-)) ()

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Rolling Stone Cameron Crowe prezradil, že na dokumente začal pracovať už od Vianoc 2008. (eurika)
  • Premiéra bola 10. septembra 2011 na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. (eurika)
  • Na oslavu svojho 20. výročia Pearl Jam usporiadali dvojdňový hudobný festival vo Wisconsine s hosťujúcimi skupinami Queens of the stone age, The Strokes a Mudhoney. (eurika)

Reklama

Reklama