Reklama

Reklama

Megakatastrofy

(seriál)
  • USA Mega Disasters

Série(3) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Jak by to vypadalo, kdyby dnešní velkoměsta a jejich obyvatelé museli v blízké budoucnosti čelit globálním katastrofám podobným těm, které naši planetu už nejednou postihly v uplynulých staletích, tisíciletích nebo třeba před mnoha a mnoha miliony let? Co by se stalo, kdyby se zopakovaly otřesy půdy rovnající se intenzitou zemětřesení, jež prožilo San Francisco v roce 1906, kdyby dnes došlo – jako v roce 1883 – k výbuchu sopky Krakatau, případně co kdybychom se brzy opět srazili s asteroidem dost velkým na to, aby vyhubil podstatnou část pozemského života, jak už se to během dlouhé historie kosmického tělesa, jež obýváme, několikrát stalo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Seriálek brnkající na nižší pudy více než zdrávo, snažící se uplést z nějakého problému katastrofu, a ne vždy to neskřípe. Ale proč ne, někdo chce mít svět hnusnější než je, tak mu to přejme. Mizerná je ovšem spolehlivost spekulací a místy fatálně špatná "fakta" -- znechutilo mě např. tvrzení, že světelný rok = 400 vzdáleností Země od Slunce, vyvedené krom slovně i hezky graficky. Pokud takhle z hlavy nevíte, to by Země byla asi 4x dál od slunce, než je Pluto. A takových věcí, někdy jen hrozně zastaralých, jindy pochybných, ale většinou prostě špatně zapamatovaného učiva ze základky, je tam moře. Nespravedlivě přehnané 2 hvězdičky dávám za místy zajímavé a fascinující materiály z historie USA -- sucho, kobylky, osadníci... obecně v historické rovině skvělé, ve spekulacích prakticky odpad. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem váhal, zda nedal jen dvě hvězdy, vadí mi totiž ten smyšlený tón, kterým je to vyprávěno. Škoda, že se tvůrci trochu více nepoohlédli v historii a nepomohli si tak. Takhle je to jen o tom, co by, kdyby a jak by to bylo hrozné. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama