Reklama

Reklama

Písečný muž

  • Švýcarsko Der Sandmann (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Filatelista Benno má rád pořádek, Beethovena a krásné ženy. Jeho sousedka Sandra sní o kariéře zpěvačky, po nocích ho ruší hlasitým zpěvem ve svém baru a je neúspěšnému dirigentovi vůbec trnem v oku. Jednoho rána najde Benno ve své posteli písek. Když zpozoruje, že písek trousí on sám, změní se jeho dosud spořádaný život v naprostý chaos. Den ze dne se z něho sype více písku a brzy hrozí, že se celý rozpadne. Jakmile Benno zjistí, že právě Sandra je klíčem k záchraně, začíná zoufalý závod proti času... Písečný muž je moderní pohádka se špetkou černého humoru o síle proměny a odvaze ukutečnit tajné sny. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Zakliaty v čase a Počiatkom. Chalanisko stále keď klame, tak trúsi piesok aka začne sa rozpadať. Doslova. Pekná je tá myšlienka a prevedenie. Takéto filmy ma vždy nejak dostanú. Ústredná dvojica, miestami trojica veľmi sympatická. Film, pri ktorom Vám nezmizne z tváre taký ten úškrn, že veľmi pekné, milé a romantické to bolo. Dal by som viac, keby to nebolo tak nalinkované a predvídateľné. 3 z 5 ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát odpad hned po 1/2 hodině, ale vzhledem k celkovému hodnocení jsem dokoukal film do konce. Děsně nesympatický, arogantí a namyšlený filatelista, který dostal, co si zaslouží: za lhání se ztrácel a měnil na písek. Ani romantika, ani drama, ale prostě a jednoduše kravina! Ani ten konec to nezachránil. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Pořádně domyslet scénář a dotáhnout ho, tak je to podle mě fakt dobrý. Ten důvod, proč se z něj sype písek, se dá odhadnout celkem rychle, ale pořád jsem čekal nějaké pozadí za tím vším a hlavně jsem pořád čekal, že se to bude líp vyvíjet. K tomu závěru se to totiž posouvá divně, jestli k té holce celou dobu něco cítil, tak proč se to projevilo až na poslední chvíli? Proč když se odhalilo, že písek se z něj nesype když je upřímný, se z něj nesypal ve chvíli, kdy jí nadával? To se do ní zamiloval zničehonic nebo šlo o to, aby se zamilovala ona do něj? Změnil se teda k lepšímu nebo z něj zůstalo stejné hovado i po tom všem? Přece jenom, u klavíru zase nadával. A ten konec jsem moc nepochopil - byl to happy end nebo to mělo symbolizovat, že umřeli oba dva a ona s ním zůstala v těch snech? Navíc i ty postavy samy o sobě mohly být líp představené. Jinak to ale funguje fakt celkem slušně, kamera je povedená, má to podmanivou atmosféru, pár věcí pobaví -ale i tak to dokáže být v určitých chvílích správně vážné, ten námět se mi taky líbí a dost se mi líbí, že ačkoli to mělo asi malý rozpočet, tak i tak si s tím Luisi dokázal skvěle vyhrát. Jen škoda těch mínusů, no... Lepší 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně zajimavá psycho podívaná, hlavně v první polovině mě to vtáhlo jak lepkavou slinu visící z pusy. Hned prvotní ochrstnutí ksichtu bylo udělany moc hezky a pak se taky dozvíme, že takovej hajzl, co si do huby nevidí, si to aji zaslouží. Každopádně vidíme budování milostnyho/nenávistnýho vztahu mezi filatelistou-hudebníkem a servírkou-zpěvačkou, kterej se projevuje písečnou pohromou. A to je na tom to nejzajímavější - chlap, co trousí písek, kterej dokáže uspávat. Tohle by mě fakt nenapadlo. Chvilema mi to připomínalo jeden z největších skvostů Nicholase Cage Polibek upíra, akorát s tim rozdílem, že se nemění v upíra, ale v písek. A tenhle písečný muž mě zaujal skoro stejně... ()

Axi 

všechny recenze uživatele

Mám naprosto rozporuplné pocity! Film byl natolik šílený a psycho, že mi ruka sama od sebe naťukala 4 hvězdy, ani nevím jak... Místy jsem neudržela smích, což je co říct (natvrdo jsem vyprskla smíchy a málem se udusila vodou) a jindy to bylo zase vážné až to vedlo k zamyšlení, sem tam smutek a beznaděj a nakonec i úsměvné milé momenty :-) První polovinu filmu se snažíte pochopit, o co vlastně přesně jde - tedy pokud si předem nepřečtete info o filmu, což nemám ráda, protože to pak není žádné překvapení či přemýšlení... Za mě zajímavá blbůstka, od které jsem původně nečekala vůbec nic. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama