Reklama

Reklama

Největší tankové bitvy

(seriál)
  • Kanada Greatest Tank Battles
Kanada, 2010, 20x45 min

Režie:

Mick Grogan

Kamera:

Derek Rogers

Hudba:

Richard Pell

Hrají:

Robin Ward (vypravěč)
(další profese)

Cyklus dokumentárních rekonstrukcí.
Jednotlivé díly: 1.-El Alamein
2.-Kursk, operace Citadela
3.-Prochorovka
4.-Normandie
5.-Arracourt
6.-Ardeny I.
7.-Ardeny II.
8.-Hochwaldský les
9.-Yom Kippur
10.-Perský záliv
11.-Korea
12.-První monstra
13.-Francie 1940
14.-Itálie 1943
15.-Tunis
16.-Ludwig Bauer
17.-Šestidenní válka
18.-Sinaj 1973
19.-Pobaltí 1944
20.-Stalingrad (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Místy informačně zajímavé, místy už méně, nicméně plus za samotné pamětníky! Problémem je ale zpracování, které nepřenáším přes srdce - nehezkou počítačovou grafiku ještě překousnu, ale to neustálé opakování těch stejných animací a co hůř, neustálé opakování těch stejných keců po každé reklmní přestávce, kterých zjevně bylo v pořadu děláno fakt hutné množství, mě fakt sralo, včetně zbytečného protahování prvotním spoilováním všeho, o čem se pak zase v díle mluvilo. To mě sralo. Na 45 minut toho bylo trochu moc a tak méně zajímavé části dílu uspávaly. Protě takový divný mix ne-kvality. ~~~ 2,5* ()

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

propaganda, jak má být. aneb jak jinak chcete sehnat větší počet dobrovolníků. lživé informace i padlích a celkovích ztrátách, nic neříkající rozhovory s lidma, co seděli v tom monstru a snažili se zabít ty na druhý straně. cíleně sestříhané věty výce vypovídajících pro dosažení co největšího emočního účinku. a samozřejmí všudypřítomný patriotizmus... rád bych s epodíval na nějaký document, kde na konci neříkají: "Tak Amerika opět zachránila svět před komunisty." ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Úplne mi stačilo vidieť diel o Perskom zálive. Chválenkárska propaganda USA, aký su oni najlepší. Myslia si, že všade šíria demokraciu a slobodu. Z vraždenia robia show. Keď sa oháňaju tou demokraciou a slobodou slova, prečo žiadne vyjadrenie nepriatela? Nič ani veta proste žiadna kontroverzia. Je to jednostranné a zaujaté. 1* za nejaké informácie o tankoch, ale aj tie su nepresvedčivo dôveryhodné. ()

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Veľké plus je, že tento dokument vôbec vznikol. Žiaľ, paradoxne práve v tom spočíva aj jeho rovnako veľké mínus, pretože spôsob spracovania, ktorý títo nešťastníci z Kanady zvolili, uvrhol tento sľubný počin do kategórie "premrhaný potenciál" a kompletne tak minul svoj zdanlivo neminuteľný cieľ rovnako dobre, ako osudová strela spomínaného skopčáka z panzerfaustu minula Sherman. (Tank Sherman byl vyzbrojen kanonem ráže 75mm s krátkou hlavní, chránil ho jen 51mm silný, přední pancíř, tank byl síce zranitelný, ale lehký, rychlý a pohyblivý...) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Jediná vada tohoto dokumentárního cyklu je opakování scén a událostí, což je důsledek v Kanadě vysílaných reklam (ČT 2 pochopitelně reklamy v pořadech nevysílá). Líbilo se mi, že tu dostaly prostor pro vyjádření obě strany (mimo Iráčanů v posledním díle tohoto cyklu) - jinak hovořili Němci, Američané, Britové, Rusové i Kanaďané. Také tento dokumentární cyklus ukazuje, že největší tankové bitvy byly převážně v 2. světové válce (8 z 10 dílů). Nakonec malé srovnání: chronologické řazení dílů (ČT2) mi přišlo přirozenější než řazení podle velikosti bitvy (Discovery). EDIT: Ve druhé řadě se změnilo, že se už nejedná o jednu bitvu, ale o nějaký úsek 2. světové války vázaný časem a státem, kde se bitvy konaly nebo celou válku (Korea a obě války Egypta s Izraelem). Jako bonus byl jeden díl věnovaný prvním tankům a jeden o legendárním tankovém esu. Zbytek stejný, tak hodnocení neměním. Třetí řada jede na stejné vlně jako druhá, včetně jednoho tankového esa, jinak pojednává opět o nějakém úseku války. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama