Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Lottr 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu není žádný zázrak a pro mě v podstatě zklamání. Spousta scén je spíše komicky laděných a se silnou nadsázkou. Nejspíš šlo o snahu autorů ukázat poklidný život občanů před vojenským konfliktem v kontrastu se samotnou válkou. Ale za to druhá část filmu vše vynahrazuje a určitě stojí za to si počkat. Jako divák jsem si užil povedenou akční podívanou s gradující atmosféru a dobrou kamerou. Sice se jedná o jakýsi akční Rambo styl, ale sniperské záběry s lukem a šípy v historickém hávu nejsou rozhodně k zahození a baví. Nutno taky vyzvednout fakt, že i záporným postavám byl daný určitý prostor a nejednalo se tak jen na hru na ty hodné a zlé, jak tomu mnohdy bývá. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Šikmooký mají taky Legolase, no a ne jen tak kdejakého. Jakési Mandžuské komando co má místo šípu klacky plení krajinu, nasere Legolase a Legolas pak plení Mandžuské komando. Je to takový historický asijský "Rambo", který běhá po lese a vrhá šipky, nic extra, ale min. v rámci možnosti se na to pořád dá dívat. 6/10 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nam-Yi a jeho sestra Ja-In jsou jedinými, kdo z celé vesnice přežije a jen tak tak se jim podaří uprchnout k jejich strýcovi. O mnoho let později, jako dospělí, je Ja-Inina svatba přerušena nájezdem útočníků, ve kterých Nam-Yi pozná vrahy své rodiny. Vydává se po jejich stopách i s Ja-Ininým nastávajícím, aby svou sestru zachránil a pomstil své předky... První půl hodinku jsem se ukrutně nudil, protože ve filmu se (samozřejmě až na úvodní dvě minuty) nic nedělo. Ale jakmile začala svatba, tak začala ta správná řežba až vlastně do posledních minut. Ať si kdo chce co chce říká, tak lukostřelba má něco do sebe, a šípy (alespoň v tomto filmu) létají rychleji a přesněji než kulky. Druhá polovina filmu (kdy zase oni honěj jeho) je ale naprosto úžasná, a škoda jen že je zakončena takovým pitomým koncem. Ale člověk nemůže mít všechno, což. Takže po filmové stránce bych odřízl zdlouhavý úvod a posledních pět minut a bylo by to fajn. Co se týče herecké stránky tak snad poprvé u východoasijského filmu jsem neměl potíž s rozeznáváním jednotlivých postav (sice mi furt všichni asiaté připadají stejní, ale tady byli aspoň jinak povoblíkaný, takže ok). Celkově spokojenost... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znova Kórejci, znova skvele...Menej známy, ale skvelý film, ktorému na csfd opäť chýba trailer. Úvod výborný, potom prichádza menší útlm, chvíľu trvá kým film naberie tempo, ale po prepade osady prichádza poriadne oživenie. Šípy lietajú jedna radosť a naháňačky po lesoch sú miestami priam adrenalínové. Mám rád film, kde lukostrelci dostávajú priestor a tu je im venovaný takmer celý film. Je asi nemožné nespomenúť si v súvislosti s týmto filmom na veľmi podobne ladené Gibsonovo Apocalypto, až na to, že tam šípy nelietali. Scéna s tigrom ma potešila, ale úroveň trikov mohla byť lepšia. Digitálny tiger sa veľmi nevydaril. Ostatné triky i akčné scény boli výborné a keď sa zvykne hovoriť, že akčný film je tak dobrý, ako dobrý je záporák, tak tu bol výborný. Akurát som sa nedozvedel ako vyrobiť tak kvalitný luk a šíp, ktorý preletí skrz smradľavých Mandžuov...80%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Brnkanie na nacionalisticke citenie u korejskych divakov casto uspesne funguje, i ked pre tentokrat je antagonistom nie severekorejec ci japonec, ale mandzurski bojovnici pocas ich 2. invazie do Korey v prvej polovici 17. storocia. Historicke pozadie nikdy nevystupuje do popredia skrz snahu o politicko-historicku reflexiu, umenie lukostrelby tu sluzi iba na fyzicku konfrontaciu (to nie je vycitka, iba konstatovanie faktu). Naopak, doraz sa kladie na kostymovu stranku (hoc oproti oblubenym korejskym, kostymovym TV dramam film voli zemitejsie farebne tony, dodavajuce vacsi punc uveritelnosti) a kinetikou ovplyvajuce akcne sekvencie, ktorych zvoleny styl je vedeny po linke roztrasenej kamery, vynechanych frameov a hrubeho strihu. To pri zvolenej stopazi a faktu, ze druha polka filmu je vlastne jedna suvisla akcna sekvencia, posobilo na mna ku koncu uz unavne. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama