Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně nevím co lidi vede k tomu, že tuto sérii řadí mezi nejlepší. Prostředí bylo sice celkem zajímavý, ale soutěže mi moc zábavný tentokrát nepřipadaly (až na vyjímky samozřejmě). Největším problémem byl ale značně nesympatický cast, především jeho mužská část a značně slizký a úlisný vítěz, vůbec celá finálová čtveřice mi tentokrát výrazně nesedla. Jamese jsem si více oblíbil v mikronésii, to samý platí pro Amandu, ikdyž její hláška "I'm not only ready to bite the apple, I'm ready to make the whole frickin' pie." stála za to. Oblíbené postavy: P.G., Jamie, Erik. 70%. ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po několika dílech už můžu říct, koho nemám ráda a kdo mi není sympatický. Je to anorektička Courtney (asi jako jediná netrpěla hladem), Jaime a P.G. - po díle kdy se domluvily na sabotování výzvy o imunitu, aby vyřadily Aarona nebo Jamese - si to u mě taky totálně podělaly. Jean Robert je svým způsobem zajímavý a doufám, že ho jen tak nevyřadí. Todd je až moc vychytralý a mé sympatie si svým vystupováním opravdu nezískal. "Kuchařka", která jen háže jídlo z mrazáku do mikrovlnky je také divná. Sympatičtí hráči: hrobař James a zatím Amanda. Takže zatím průměr. ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína má pro mě speciální význam, protože právě 15. série mě přivedla v roce 2011 zpět k Survivoru, po tom co jsem kolem roku 2001 nebo 2002 viděl na Nově první 3 série. Navíc je to jedna z nejlepších sérií bez navrátilců s možná nejlepším castingem ve smyslu toho, že snad úplně všichni lidé co se téhle série zúčastnili, byli dobře zapamatovatelní a už od začátku se v podstatě vůbec nepletli, což se mi nestalo ani u Cookových nebo Perlových ostrovů nebo v Samoi. Navíc má pro mě velký význam místo natáčení a tohle bylo součástí úžasné série celosvětového kolotoče krásných lokací, která bohužel skončila v 19. řadě. Takže mimo úžasnou hru je zde i nádherná Čína a její kultura propletená od začátku až do konce. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vyhlašování vítěze v hollywoodském studiu měl Jeff pravdu, je to jedna z nejlepších sérií soutěže, alespoň z těch dosavadních. Takovou koncentraci blbců a arogantů byste těžko v jiné sérii hledali :-D Možná proto soutěži nechyběl spád, zvraty a intriky, to vše okořeněné vkusným vsazením do čínské kultury a spoustou nových soutěží. Jediný člověk, který ví, co říká, chová se normálně a přirozeně je James, a byl to můj oblíbený soutěžící od začátku. Naopak z vítěze se mi zvedal žaludek už od začátku hry. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Neil Patrick Harris, velký fanoušek této show, dostal od televizní stanice CBS symbol imunity této řady jako dárek ke svým 37. narozeninám. (Hidan)
  • Soutěžící James Clement je považován za nejsvalnatějšího soutěžícího všech sérií. (AlohaAnty)
  • Jedná se o první sérii, která se nenatáčela v tropickém pásmu. (obivan568)

Reklama

Reklama