Reklama

Reklama

Prý je to nejnebezpečnější práce v Severní Americe - odlehlé dřevorubecké tábory na severozápadě USA. Od samostatných dřevorubců pracujících s pilami a sekerami až po vysoce výkonné obří stroje, dnešní dřevařský průmysl je směsí starých tradic a moderní techniky. Nebezpečí je pro tyto Dřevorubce denním chlebem a každý den při dobývání dřeva riskují všechno. Ne všichni přežijí, ale ti, kdo ano, získají své místo v dlouhé řadě mužů, kteří jsou pravými “Dřevorubci”. (History Channel)

(více)

Recenze (9)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dementní sebranka idiotů, co parodují dřevorubce. Celá ta amatérská partička volů působí dojmem, že včera viděli poprvé v životě les a dnes se ho učí kácet. Zřejmě v rámci kamer za jejich prdelema, porušují ve jménu své drsnosti snad veškerá psaná i nepsaná pravidla bezpečnosti práce, kdy například zcela agresivně jeden toho druhého hecuje, že je pomalej čurák, co musí přidat, když zrovna motorovkou holí překřížené klády, na kterých čistou shodou okolností taky sám stojí. Tihle magoři zkrátka působí dojmem, že to jsou spíše než profesionálové, najatí herci od History Channel. Problém je v tom, že člověka tak nějak ta jejich debilita v přímém přenosu nesmírně baví a nutí ho sledovat až do konce. Neumím si představit, pokud by stejný pořad vznikl například v soustružnické dílně, to by pak teprve bylo pořádné maso ... 70% ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Dřevorubecká práce se mi líbí, na seriál jsem se těšil, ale vcelku mne zklamal,. Namísto očekávaných ukázek perfektně sehraných týmů a perfektně zvládnuté techniky z něj až příliš čouhají časté nahrané scény nehod potrhlých psychopatů a nesmyslné "na efekt" provedené chybné úkony, které žádný zkušený dřevař neudělá. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano jsou to vidláci, o tom žádná, ale jejich chleba je fakt tvrdej. Mám respekt k těm, co kácí dřevo v hustejch lesích Yukonu a vůbec všude tam na severu, ale ještě větší respekt maj klucí co z bažin tahaj padlý kmeny. Před 200 - 100 lety při těžbě dřeva nejeden z kmenů podťatých pradědy těchto dřevařů spadl do slepých ramen řek a močálů. Tehdy nebyla síla ty kmeny vytáhnout. Dnes, kdy je dřevo nasyceno minerály z vody je takový 200 let ležící kmen na dně bažiny velmi žádanou komoditou. Dřevo má nádhernou barvu a kresbu a nábytkáři po něm šílí. Za jeden kmen se dá dostat i slušnej balík, jenže. Mně osobně by do těch bažin nedostali ani za zlatý tele. Odedávna jsem rybníky rozděloval na ty co mají na dně bahno a na ty co písek. Do těch s bahnem jsem nelezl. Tady je to o deset levelů hárd. Voda je žlutá, smrdí, je plná pijavic na prst dospělého chlapa tlustých a sem tam člověk při šmátrání rukama pod vodou pohladí mordu aligátora... Tohle je fakt pro drsný lidi a ač burani, maj za to u mne palec nahoru. Tři řetězy do pily. * * * ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Naprosté guilty pleasure. Banda vygumů se pohybuje na neskutečně krásných místech a tam kácejí stromy. Často na ně ty stromy málem spadnou, nebo je švihne nějaké ocelové lano. To všechno je doplněné o člověka, který žije v té nejšpinavější bažině, co jsem kdy viděla. Co víc by si člověk mohl přát? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Práce je možná nebo spíše nebezpečná a těžká ale tohle zpracování se nepovedlo viděl jsem lepší. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

"Pííííííp ty pííííííp píííííp huh, poď sem pííííííp píííííp!" Televízny seriál z kuchyne History HD asi o najslušnejších drevorubačoch aký kedy vstúpili do lesa. Nakoľko som vyštudovaný lesník s pilčíckym preukazom viem o čom rozprávam. Preto mám aj k tomuto remeslu veľmi kladný vzťah. Navyše ma robota vždy fascinovala a dokážem sa na ňu kukať celé hodiny. Škoda že pár výrazov sa stratilo v preklade ale celkom dobrý pohľad do tajov stínky, približovania či manipulácie surovej guľatiny. Navyše vodné alebo podvodné drevorubačstvo ktoré sa objavilo v neskorších sériách je pre našinca zaujímavá exotika. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Chlapíci prepočítavajúci lesnú drevnú hmotu na bubáčiky mi príliš nerežú. Ich jediným problémom je vyrúbať a odviesť toho v čo najkratšom čase čo najviac... ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

V každom dieli to isté, musíme vyrúbať tamtú oblasť, ale preboha, máme málo času, rýchlo ponáhlajte sa...!!! No, stihli sme to, odvezme to... ()

Reklama

Reklama