Reklama

Reklama

Dál nic

  • USA Byeway
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dneska jako člověk seš míň než ta žabička, ty vado." Film o tom, jak si Češi staví dálnici do Německa. Jeden na zahradě nosí sluchátka proti hluku a modlí se, ať už dálnice auta odvede, druhý se ji snaží dostavět a odejít konečně do důchodu, třetí chrání živočichy i rostliny a žaluje dálnici u soudu. Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Námět Hitler, hudba Wagner, účinkuje český národ. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

type_B 

všechny recenze uživatele

Paní Spáčilová, se můžete jít s tím svým elaborátem bodnout. Dokument mohl být trochu informačně vydatnější, nicméně poukázal celkem přesvědčivě na neochotu převzít zodpovědnost za sebe a za svoje okolí. Palec nahoru za závěrečnou scénu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neziskové zdržení. Film s velmi silnou vizuální složkou a nádhernou působivou hudbou, který ale zůstal nedostavěný jako ona dálnice - popis absurdně složitého systému, jakým stavba dálnice (ve skutečnosti desítky až stovky různých dílčích staveb) a s tím související legislativa je, vyznívá kafkovsky bezradně a výrazně se v něm ztrácí konkrétní viníci. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

na jedné straně lidé od dálnice (v čele s chudákem stavbyvedoucím), kteří se snaží dálnici konečně dostavět (ačkoli nemají úplně všechna potřebná povolení), aby si oni a především lidé v okolí konečně mohli oddychnout.. a na straně druhé pan eko-debil-terorista Patrik, který si na podávání žalob proti těmto přestupkům honí své narušené ego, třebaže ho za to nesnáší úplně všichni.. vítejte v Česku! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtení mě zrovna nenavnadilo, ovšem velmi brzo mě představovaná problematika začala skutečně zajímat. Neschopnost úřadů, soudu, dále pak neústupnost Dětí země na jedné a lidí rozhodujících o stavbě na straně druhé. Líbilo se mi, že dostaly prostor téměř všechny strany, a to opakovaně, stejně tak jejich argumenty byly pochopitelné. A jestliže píšu „téměř“, tak tím mám na mysli asi největší slabinu dokumentu, a to neukázání (+ nekonfrontování) skutečných viníků špatného naplánování (hodit to obecně na stát či snad svést na socialismus, by dokázal každý ňouma). Celkem fajn bylo střídání Wagnerovy hudby, hluku aut a zvuků přírody. Celkově mám z Dál nic pocit zmaru, nemohoucnosti a konec mě docela dorazil. Za mě to budou silné 4*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Symbolikou propojení Německa s Českou republikou je hudební doprovod vybraný z Wagnerovy opery "Tannhäuser". V době dokončení filmu si svět připomněl Wagnerovo dvousté výročí narození. (Terva)

Reklama

Reklama