Reklama

Reklama

Dál nic

  • USA Byeway
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dneska jako člověk seš míň než ta žabička, ty vado." Film o tom, jak si Češi staví dálnici do Německa. Jeden na zahradě nosí sluchátka proti hluku a modlí se, ať už dálnice auta odvede, druhý se ji snaží dostavět a odejít konečně do důchodu, třetí chrání živočichy i rostliny a žaluje dálnici u soudu. Sedm let stavby, šestnáct kilometrů dálnice a zablokovaná společnost. Námět Hitler, hudba Wagner, účinkuje český národ. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

maseer2 

všechny recenze uživatele

na jedné straně lidé od dálnice (v čele s chudákem stavbyvedoucím), kteří se snaží dálnici konečně dostavět (ačkoli nemají úplně všechna potřebná povolení), aby si oni a především lidé v okolí konečně mohli oddychnout.. a na straně druhé pan eko-debil-terorista Patrik, který si na podávání žalob proti těmto přestupkům honí své narušené ego, třebaže ho za to nesnáší úplně všichni.. vítejte v Česku! ()

markyz. 

všechny recenze uživatele

Je tam sice pohled z obou stran, ale ve výsledku se toho moc nedozvíte. Pan Patrik je šílenec, který se snaží o to, aby se stavělo podle zákona a díky jemu činům lidé z přilehlých vesnic a měst musí čekat o deset let více na postavení dálnic. Jediné řešení je začít stavět až když se seženou všechny povolení a odkoupí se pozemky, což se neděje. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neziskové zdržení. Film s velmi silnou vizuální složkou a nádhernou působivou hudbou, který ale zůstal nedostavěný jako ona dálnice - popis absurdně složitého systému, jakým stavba dálnice (ve skutečnosti desítky až stovky různých dílčích staveb) a s tím související legislativa je, vyznívá kafkovsky bezradně a výrazně se v něm ztrácí konkrétní viníci. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Pan Patrik má rád brouky. Lidé v okolí nedostavěné dálnice D8 nemají rádi pana Patrika, kašlou na nějaké brouky a kašlou, protože se tam kvůli zdržování stavby nedá moc dýchat. A přitom je odpověď nasnadě. Ti lidé by měli přestat kašlat na brouky a láskyplně by měli panu Patrikovi obstarat filcky. Poté by totiž obdiv pan Patrika k broukům razantně ochabl a na všechno se vykašlal .. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Symbolikou propojení Německa s Českou republikou je hudební doprovod vybraný z Wagnerovy opery "Tannhäuser". V době dokončení filmu si svět připomněl Wagnerovo dvousté výročí narození. (Terva)

Reklama

Reklama