Reklama

Reklama

Podivný flám

(studentský film)
  • USA Weird Night, The
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Sobota umírající na rakovinu tráví poslední dny svého života v depresi a v podnapilém stavu. Se svým osudem se navzdory velké chuti žít už tak nějak smířil a teď bloumá noční Prahou s lahví rumu v ruce a čeká, kdy to na něj přijde. Tady se mu však do cesty staví muž, který je jeho přesným opakem. Zdravý sebevrah neustále skákající z mostu, který ne a ne umřít. Svou odolnost vůči sebepoškozování navíc vysvětluje tím, že je upír. Mezi umírajícím lékařem s chutí žít a věčně žijícím upírem s touhou zemřít tak vzniká prazvláštní pouto, které oba muže spojuje po celý Podivný flám. Film protkaný lehkým humorem, rádoby filosofickými úvahami nad životem a smrtí a strašidelnou atmosférou staré Prahy kombinuje prvky komedie a tradičního hororu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (13)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na studentský film to vůbec není špatné. Nic originálního z toho sice nevypadne, herecky to je poněkud nevýrazné a bůhvíjak silné dojmy jsem z toho taky neměl, ale nějakou atmosféru to mělo, nenudil jsem se u toho, kamera byla slušná a ani ten scénář není úplně marný. Celkově to ale je průměr, na studentský film mírný nadprůměr. 3* ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Naprosti na mě dýchla atmosféra starého dobrého českého filmu. Klobouk dolů Matějovi Balcarovi a to jak za zpracování tak herecké vyjádření. Matějovi prvotiny mi nesedli ale pokud se vydá cestou podivného flámu i do budoucna tak se moc těším do kina ;). A pak, že český film umřel. Prdlajs dokud tu budeme mít šikovné české režiséry tak tu bude! PS: Trochu mi to nostalgicky připomělo "Jak utopit doktora mráčka." ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Kampu a Karlův most, když tam nepochodují davy cizinců, jsou ta místa úplně jiná. Oldřich Navrátil mi připomínal jednoho mého známého shodou okolností také doktora, ale nikoliv onkologa. Budu se muset podívat, jestli nemá špičáky nějak delší než je běžné. Zubní kartáček pobavil. Atmosféra a hudba opět krásná. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem bejt vlídnější, jenže Matěj Balcar mi nedává moc na vybranou.Vizuál je sice parádní a záběr ze staré Prahy na studenský film dokonalý, ale zase....ten pitomej scénář, klišé jako prase navíc s brutálníma nesmyslama...jako upír není vidět v zrcadle, ale může být na světle... sakra Blade má konkurenta a vůbec celá ta myšlenka je příšerný kýč.Pořád můžu Balcara chválit, že točit umí, hraní je horší no a scénáře sou přes kopírák s nulovou invencí a vložením něčeho ze sebe, přijde mi to jako nabiflovaná filmařina ze školy, kdy vám parta rádoby chytrých vysloužilých herců a režisérů cpe do hlavy co a jak a vy pak v tom všem provařeném bordelu ztratíte vlastní šťávu.Každý filmař se musí učit, ale co se týče technického filmového zaměření a samozřejmě je potřeba učit se i herectví, ale tvůrce nesmí nikdy přijít o sebe, o svůj pohled na režii a svůj ojedinělý nápad na scénář a tohle je ten nejvšemožnejší vykradený brak české i světové kinematografie.20%.Prostě taková marnost nade vše, že pane Balcar, zkuste se podívat třeba na tvorbu režiséra Plecitého, nebo Hloze a zeptejte se sám sebe.....má to vůbec cenu?Rozhodnutí je na vás. ()

Koryntos odpad!

všechny recenze uživatele

,,Jsem upír." V tom případě já jsem duch Marie Terezie. ,, Hůůůů." Co k tomuhle mini počinu dodat bilo to do vočadel i do ušadel, takže v 11. 49 minutě je krásný záběr který se vrací do minulosti kde ještě neupír mluví se svou skoro snoubenkou a za tím mostem jsou vidět krásné paneláky. Hmm, tak to by se nemělo stát ani v studentském filmu, nemlich když má jen 22 minut. No a pak v té scéně přepadení, když mu snoubenka nejdřív tyká a najednou mu začne vykat. Co zkusit onikání, to by bylo jěště více retro a tedy kjůůůl. Pominu tady jisté nelogičnosti s upírskou tématikou, protože každý si může na krásno vykouzlit upíra podle svých představ, takže by mne nezarazilo, ani kdyby se tam hlavní hybrid ládoval topinkama s česnekem. Nikdy ani v rámci krátkých studenstkých filmů jsem neviděla dílko, kterému bych věřila méně. Troufám si tvrdit, že takovýhle kraťásek by dokázal natočit kdokoliv s domácí kamerou, kdo nemá o filmování ani páru a možná i kvalitněji. Zaráží mne fakt, že v dnešní době, kdy mladí režiséři, mohou točit bez cenzury všechno, natočí něco tak průměrného nezáživného, na milionkrát proprané téma alá upírská romance = výplach mozku diváka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V "doupěti" postavy Matěje Balcara visí na zdi plakát poutajicí na jeho jiný film Marnost nade vše (2012). (alambert)

Reklama

Reklama