Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál HBO, jehož scénář napsal a hlavní role zvárnil australský komik, herec a spisovatel Chris Lilley. Seriál Spratci ve dvanácti epizodách zkoumá životy, sny a touhy mužů v současné společnosti. Lilley zde povýšil svůj pronikavě pozorující, na různých charakterech postavený komediální styl na zcela novou úroveň. Zaměřuje se na šest postav mezi nimiž jsou: identická sedmnáctiletá dvojčata Daniel a Nathan Simsovi, žijící v domě na australském venkově; Blake Oakfield, bývalý světový šampion v surfingu, který momentálně usnul na vavřínech; S.mouse, afro-americký rapper, jehož provinční výchova a tvrďácká image nejdou dohromady; Jen Okazakiová, japonská matka odhodlaná udělat ze svého syna skateboardingovou legendu; a Ruth 'Gran' Simsová, velice neobvyklá vězeňská dozorkyně v chlapeckém nápravném zařízení. Každá z tabu-překračujících epizod, natočených v dokumentárním stylu, je humorně nekonvenční a spontánní, plná postaviček, které si získají přízeň a smích diváků. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

jurajP 

všechny recenze uživatele

Hmm, celý čas som si vravel koľko * by som dal tomuto zvláštnemu, jednoduchému, zo začiatku pocitovo trápnemu, ale všeobecne "neurážlivému" seriálu... áno keďže som ho dopozeral celý, tak to bude viac ako plánovaných medzi 2* až 3*...Dám 4*, nakoľko mi diel od dielu viac a viac prirastali "hlavné" postavy k srdcu.... ak nečakáte zázraky a vžijete sa do myslenia tohto bravúrneho austrálskeho komika tento seriál si Vás získa... dúfam, že ešte niečo vymyslí.... takže sľubované 4* aaaa "ďakujem".... tak premýšľam kedy prídu za mnou "moje" obľúbené legendy ... :o) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Chris Lilley poprvé, Chris Lilley podruhé, Chris Lilley potřetí, Chris Lilley počtvrté a Chris Lilley popáté. Chris Lilley lacině geniální, Chris Lilley bavící, Chris Lilley rozpačitý, Chris Lilley nijaký a Chris Lilley zbytečný. Prostě Chris Lilley. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Chris Lilley je vskutku muž tisícich tvárí. :o) V mnohých smeroch vypointované ad absurdum a je veľmi ťažké tento seriál zaškatuľkovať do nejakého žánru, možno práve tieto vlastnosti robia z tohto nekonvenčného pohľadu do života niekoľkých vybraných chlapcov/mladých mužov tak príťažlivý seriál. Úprimne, veľakrát som sa schuti zasmial a zároveň aj zamyslel. Páčila sa mi BB (čítaj babička-bacharka), hrala super, zato tá japonská mrcha mi dvíhala žlč. A ešte jedna vec, konečne zaujímavá seriálová znelka. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Ak možno povedať, že Chrisovi Lilleymu vychádza forma mockumentary v podobe Summer Heights High celkom dobre, o seriáli, s ktorým ako autor a protagonista hlavných postáv prišiel o štyri roky neskôr, sa už pozitívne nedá vyjadrovať takmer vôbec. Dielo Angry Boys, podobne ako vyššie spomenutý seriál, je postavené na značne kontroverznom "humore", ktorý si v tomto prípade robí srandu najmä z rôznych spoločenských a rasových stereotypov. O humornej zložke je však možné vyjadrovať sa iba v úvodzovkách, pretože väčšinu času je buďto nezábavná alebo dokonca vyložene trápna. Diváka naprieč dvanástimi epizódami skutočne pobaví iba minimum scén a gagov, zvyšok je pomerne náročné vôbec vydržať sledovať. Lacnosť "humoru" sa tu valí takmer odvšadiaľ. Preobliecť sa za ženu alebo zamaskovať ako černoch na úspech zďaleka nestačí. Nehovoriac o tom, že forma, ktorú si Lilley volí, môže byť pre mnohých urážlivá. A to dokonca ešte viac než v Summer Heights High. Ale to je téma na samostatnú diskusiu. Angry Boys je seriál, ktorý nefunguje. Snaží sa byť nasilu vtipný, čoho výsledkom je, že je z veľkej časti akurát trápny. Na Lilleyho diele sa v tomto prípade iba veľmi ťažko hľadajú akékoľvek pozitíva. Avšak, pozorný divák, ktorý vydrží seriál sledovať, predsa len môže čosi oceniť. Netýka sa to však príbehovej stránky. Pochvalu si zaslúži strih, a to najmä v scénach, kde Lilley stvárňuje viacero postáv. Na dobré celkové hodnotenie seriálu to však ani zďaleka nestačí. Kvalitatívne sú Angry Boys hlboký podpriemer. ()

Reklama

Reklama