Reklama

Reklama

Pražské jezulátko

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1995, 10 min

Režie:

Evžen Plítek

Obsahy(1)

Co o vzácné sošce ještě nevíte. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na dokumentu překvapilo, že Pražské Jezulátko uctívají i na Kubě a že v 50. letech přijeli do Prahy nejvyšší kubánští představitelé se Jezulátku poklonit. I Československá televize to natočila. Podle novodobé propagandy komunisté církev nenáviděli a utlačovali. Pak ale nerozumím tomu, že Pražské Jezulátko bylo tak důležité pro soudruhy - naše i ty kubánské, že to vysílali i ve zprávách. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani není možné, kolik lásky a péče je věnováno nějaké sošce... V tomto krátkometrážním snímku je navíc asi polovina stopáže jen jeho převlékání. Tímto komentářem si zřejmě znepřátelím spoustu lidí... ale nemůžu si pomoct - je to v podstatě novodobé zlaté tele. Vždyť už i ona legenda vzniku je zcela antibiblická, což ale nikomu evidentně nevadí. U nás je prostě zvykem, že co se traduje mezi lidma má obecně vyšší prioritu, než samotné Boží slovo... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

K "oficiálnímu textu distributora" zbývá jen dodat: a měli byste vědět. Jde opravdu o základní informace o Pražském jezulátku, které by měl znát každý kulturní Čech. Navíc zde můžete vidět "v přímém přenosu" jeho převlékání. Dokument je navíc nabit určitým porevolučním nadšením pro křesťanské hodnoty a naše křesťanské kořeny, které už se teď z všeobecného ovzduší spíše vytrácí... ()

Reklama

Reklama