Reklama

Reklama

Vanished

všechny plakáty
Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2011, 90 min

Recenze (5)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Austrália prichádza po dlhšej dobe s ďalšou peckou. Začína to ako klasický rukojemnícky thriller, keď mladej žene unesú 5-ročného syna a žiadajú výkupné. Potom na scénu prichádza ďalší manželský párik, ktorým unesú dcéru dvaja podivíni v maskách. Čiže vyzerá to na typickú kriminálku, ktorá sa však prekvapivo zvrtne a je logické, že tieto dva únosy spolu nejako súvisia a že v hre je oveľa viac. Výborne nakrútené, perfektné herecké výkony, silný príbeh. Dokonca je thriller prešpikovaný duchársko - démonickými prvkami, čo som v tomto prípade ani nečakal. Nemôžem povedať, že by to bol dokonalý film, lebo našlo by sa niekoľko hluchých miest, najmä v druhej polovici, kedy to chvíľami trochu zadrhávalo, ale bol som po celú dobu v napätí, ako to celé dopadne. Našťastie to režisér v závere nepokazil. 8/10 a po dlhšej dobe úprimná radosť. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vypichnutý námet s únosom detí , síce OK vyfarbený , ale opakujúca sa téma Ma už mučí a toto je jedna z mnohých. Sugestívne podaná " skorokamerovka " ale nefunkčná. Jednoducho napísané - nenašla som v tomto filme nič , čo som už nevidela a podobnú tému ďaleko lepšie spracuje dokumentárna forma. ( zneužitý cast ! ) Austráliu ale milujem ! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film má ze začátku dobře našláplo, jenže kolem prostředka mu začne docházet dech a začne nudit. Potom ( asi ) ve snaze o okořenění příběhu přichází mysteriózní vložka, která je pro mě nepochopitelná a myslím si že se to do tohohle filmu vůbec nehodí. Takže mé úvodní nadšení s přibývajícími minutami pozvolna odcházelo. Chválím kameru, pár vydařenějších scén a především některý herecký výkony. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská jde s manželem a synem do parku tam jí syna unesou. Řeknou jí, že nemá kontaktovat policii ani média jinak ho zabijou ona kontaktuje oboje a oni ho zabijou. Manžel to psychicky nedá a oběsí se (vtipná scéna 10 minut na něho čumí než, aby mu pomohla a pak to vypadá jako by se smála) ona začne pátrat na vlastní pěst a zjistí podle plakátu kdo to byl. Už tohle je blbost  (jak by to zjistila) a bude hůř nějak se dostane k jiné ženské  co si myslí, že to udělala jde za policajtem  a chce, aby jí zatkl ten jí, ale řekne , že nemůže jelikož nemá důkazy , ale dá ji kontakt na někoho kdo má nekonvenční metody přiznání  (mučí lidi a vypadá jak Kadyrov) spolu s ním a kámoši  unese  její  dceru s tím, že má dojít s manželem do opuštěného skladu kde to děcko je oni tam dojdou a ona unese i je. Chce po ní, aby se přiznala proč to udělala jinak to děcko bude mučit píchne jí lsd a ona díky tomu vidí toho mrtvého kluka. Ta jí řekne, že to nebyla ona, ale, že ji donutil vraždit nějaký démon , který v minulosti nutil ženské vraždit děcka a pak máme konec s vyústěním. Téma dobré zpracování slabší 40 procent ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nechtiac som klikol na neznámy film na Amazone ktorý mal slovensky názov a pozrite sa, dokonca tam boli slovenske titulky. A takýto nález dobre padol aj na databaze lebo tento "horor" no skôr mysteriózny thriller, nemal hodnotenie. Austrálsku lacnú produkciu bolo cítiť ale inak ide o príjemný priemer ktorý ako som naznačil predtým bol prekvapivý a zároveň neurazil ale ani nejako nenadchol. 3* ()

Reklama

Reklama