Reklama

Reklama

Delitto al circolo del tennis

  • Jugoslávie Zlocin u tenis klubu (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film natočený na námět stejnojmenného románu Alberta Moravii vypráví příběh tří mladých revolucionářských studentů, kteří chtějí podkopat morální rovnováhu bohatého otce jednoho z nich. Záměrem je, aby muž byl donucen nést následky za provedený hanebný úskok. Když zjistí, že příčinou jeho nešťastných náhod je nelítostná zášť jeho dcery, je odhodlán k sebevraždě. (Karlos80)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vizuálně estetické, smyslné a stylové, co do žánru tak opravdu velmi vzcácné giallo, které údajně nikdy nešlo ani v televizi! Film není moc napínavý ani krvavý, spiknutím lehce připomíná některé Lenziho věci z konce 60 let. Konec je docela morbidní. Vittorio Storaro ("L'uccello dalle piume di cristallo", "Le orme") tady odvedl orpavdu velmi dobrou práci, po hudební stránce také luxus, a herečky tady jsou skutečné nádherné, zejména pak přesvědčivá blondýnka Anna Gaël! Nejlepší výkon tady ale i tak podal známý italský herec Avram ( "Reazione a catena") v hlavní roli vydíraného vysokoškolského profesora triem studentů-mladých lidí revolučních myšlenek (který taky nemá koukám ani profil, což je tedy docela ostuda). Plakáty k filmu jsou vskutku nádherné (hlavně ten jugoslávský). ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Riccardo Dossi (Chris Avram), takto úspěšný finančník a vysokoškolský profesor, má poměr s Benedettou (Anna Gaël), dcerou svého starého obchodního přítele. Ovšem Benedetta je zcela pod vlivem Dossiho manipulativní dcery Lilly (Angela McDonald), která ještě s pomocí Dossiho tenisového trenéra Sandra (Roberto Bissaco) se chystá svého otce zničit. Tuto svou činnost obaluje do tehdy módní levičácké ideologie zničení stávajícího systému skrze zničení jeho konkrétních sloupů. Ovšem způsoby, které Lilla volí, aby zničila tento konkrétní sloup represivní společnosti (tedy svého otce) nejsou vůbec revoluční, jen poklesle šmírácké a ubohé. Nafocení kompromitujících snímků Dossiho s Benedettou a předstírnaná smrt Benedettina mají sloužit k Dossiho vydírání a psychologickému ničení. Leč dramatický konec vyjeví to, co se dalo vytušit již dříve, totiž že Lilliny pohnutky nejsou ani tak revoluční jako silně osobní. --- Zajímavá deziluzivní reakce na dobové studentské hnutí. Tři mladí "revolucionáři" revoltují proti režimu, ale přitom bez výčitek svého revolucionářského svědomí využívají všech jeho výhod, žijí hédonistickým stylem zlaté mládeže. Prostě revoluce jako módní výstřelek. Nelze si přitom nevzpomenout na knihu Za sklem od Roberta Merla. --- Jinak, ten film je obrazově často velice svůdný, občas velmi erotický, a je vybaven moc hezkou popovou hudbou. ()

Reklama

Reklama