Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (153)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už ten začiatok keď mučili toho chlapa tak som si prišiel na svoje a bol to riadny masaker a vedel som v tej chvíli že ma tento film baviť bude a viac menej sa tak aj stalo.Hudba sa sem veľmi hodila a vytvárala taký strašideľný obrazec.Len sa nemožem ubrániť pocitu že sa tu použilo veľa gumených kostýmov bolo to dosť očividné.Takýchto filmov je veľa,dom alebo hotel v ktorom je brána do pekla bla,bla,bla.Príbeh a dejová súvislosť bola s tých slabších ale film si to kompenzoval veľmi hutnou atmosférou a rozleptanými tvárami,bolo ich tu viacero v tom sa L.Fulci asi vyžíva.A Emily ti jej oči sa mi zarezali priamo do mozgu,ale bola nepríjemná.Neznášam pavúkov a po tomto filme ich priam nenavidím ale logika akosi sa vyparila a to narážam aj na tú scénku s pavúkmi.A ta scéna pes a Emily bola stých veľmi vydarených.Film zaujal gore efektami,hudbou ale bez logiky a s fádnym príbehom.No a ty zombíci boli viac na smiech ako aby zbudili strach,lebo vyzerali ako po silnými sedatívami. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu koli znacne zlym dialogom a absencii nejak hlbsie sa rozvijajuceho pribehu nieje veru najlepsia. Je doslova zalozena na nijak zvlast prepojenych brutalnych scenach, ktore casto krat nepotesia priehladnymi trikmy (pre fanusikov Fulciho nic nove). Ako vsak film smeruje k zaveru, atmosfera prekvapivo hustne a samotny zaver je fantasticky, priam pamatny moment, jeden z vobec najlepsich medzi filmami s pekelnou tematikou. Je to taky protipol podobne ladeneho Carpenterovho Prince of darkness, ktory je naopak viac zalozeny na pribehu, keca sa v nom taktiez nepomerne viac, ale zasa neponuka tak stavnate gore sceny. Kadopadne, obidva stoja za to. (7/10) ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je spolu s Zombi 2 vrcholné dílo talianského řezníka. O Ději filmu se vůbec nedá mluvit. je to shluk samoúčelných scén majících za cíl protlačit na plátno co nejvíce krvavých scén. O psychologii postav ani nemluvě. Gore efektů je tam dostatek a člověk se opravdu při sledování nenudí. Nu a vzhledém k tomu že od Fulciho opravdu nelze čekat žádný zásadní generační počin, doporučuji. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Nesesaditelný film z čela italské horrorové klasiky.. sejšn mistrů horrorové zručnosti Fulciho, Frizziho, Lentiniho, Rossiho ani nemohl dopadnout jinak... Těžko někdo překoná tento nesmrtelný makabrozní mejdan zmiňovaných gigantů svého oboru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! veledílo. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Fulciho asi nejavantgardnější film, který bývá jeho fanoušky často označován za jeho nejlepší. Sám režisér o něm prohlásil, že chtěl natočit "absolutní film" se všemi hrůzami světa, bez příběhu a bez logiky. Neexistuje jediný důvod, proč by se cokoli z toho, co se ve filmu děje, mělo dít. Fulci své postavy vystavuje kruté nelogičnosti podivného světa bez jakéhokoliv řádu. Před hrůzou tu není úniku. Vše, co postavy dělají, je úplně zbytečné a nikam to nevede. Zlé nadpřirozené síly jako by napadaly samotnou soudržnost filmu, který se postupně rozpadá v naprostý chaos. Někdo to bude brát jako projev tvůrčího diletantství, někdo jako součást snové iracionality. The Beyond je těžko uchopitelný filmový zážitek. Milovníci ujetých gore efektů si ho ale dosyta užijí. Fulciho fixace na zohyzďování očních bulv se tu projevuje v plné síle. Jak Fulci říkával: "oči jsou první věc, kterou musíte zničit, protože viděly příliš mnoho hrůz." Oči jsou tu tedy oslepeny, snědeny i vydloubnuty. Mě tohle moc nebere, ale film si budu vždy pamatovat díky jeho finální scéně, která představuje to nejlepší z tehdejších italských hororů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film je zakázán v Norsku. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama