Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct odvážných soutěžících, nádherná usedlost mimo civilizaci, na které se zastavil život před sto lety (není tu elektřina, neteče tu voda, nejsou tu postele ani záchod), boj o vítězství a v Česku dosud nevídané letní dobrodružství! (oficiální text distributora)

Recenze (234)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná reality show. 1) Netajím se tím, že mám reality show rád. Vnímám je jako psychologický až psychoanalytický pohled do duše českého - středoevropského - současného člověka. Potřeba televizní sledovanosti nutí tvůrce angažovat konfliktní a ještě konfliktnější co nejrůznorodější soutěžící, aby si diváci přišli na své. A tak jsou pečlivě vybíráni dostatečně hloupí a konfliktní jedinci, kteří budou zárukou oné zábavy. Vzpomeňme na Vyvolené, Big Brothera, Šéfku a další a další... 2) Uvedenými zásadami se štáb řídil i tentokrát. Jak jinak by se na farmu dostal psychopatický cholerik Milan, kterého (cituji) bavilo štvát ostatní nebo třeba hyperinteligentní tanečnice u tyče Jana, o intrikářské Libušce nebo egocentrickém Kubím ani nemluvě. 3) Ovšem do soutěže se dostaly i veskrze pozitivní postavy. Sarkastický Jirka či pracovitý Mirek vydrželi dostatečně dlouho, aby je člověk začal mít rád. I další převážně kladní hrdinové by se našli - sexy Michal či diplomatka Šárka. 4) Jako sociologická studie je ovšem Farma výborná. Jak lépe předvést, že upřímný člověk (Jirka) nemá proti zdrženlivé diplomatce (Šárka) v kolektivu šanci - většina dá přednost tomu, kdo se na ně pořád usmívá a nic jim nevytkne, jak se krásně ukázalo při vyřazování v semifinále. Mirek předvedl roli poctivého dříče, který radši práci udělá sám, než aby k tomu přiměl flákače Kubu. Nikdo nebyl schopen zorganizovat společnou práci ani respektovat farmáře týdne. Velká část soutěžících jsou nevýrazné myši (Mirek, Sára, Jana, Šárka, David, Michaela). 5) Zvláštní pozornost si zaslouží Jakub. Mám podezření, že jeho účast sponzorovalo nějaké antigayovské sdružení s cílem diskreditovat homosexuály v očích veřejnosti. Sobecký flákač Kubí, který měl mimořádně velký vliv na dění na farmě (v tomto směru podezřívám pro změnu štáb), je ztělesněním všech možných předsudků o gayích, kterým dává ožít v mimořádně odpudivé podobě. 6) Jsem rád, že jeden z mých tří favoritů (Mirek, Jirka a Michal) nakonec soutěž i vyhrál. Zdá se, že ne vždy vyhrávají ti špatní. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Reality show). Jednu hvězdu dávám nápadu. Konečně nějaká reality-show v uzavřeném prostoru, kde musejí tvrdě makat aby vůbec "přežili". Druhou hvězdu dávám Sáře, která se mi líbila, ale bohužel už vypadla. 3 hvězdy strhávám za doslova dem*ntní povahu určitých lidí, a také je pravda, že se za celý díl pomalu nic neděje. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 40% (2*) | ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

V prvním dílu sledujeme úžasně napínavé svážení lidí z různých koutů republiky limuzínou (WTF?! A kolik asi najeli kilometrů?) proložené ukázkami z toho, jak budou druhý den někteří plakat. Naprosto nesympatický vzorek, kdy se někteří soutěžící díky stejnému vzhledu i pletou, a výrazněji skutečně vyčnívají tak tři čtyi, kteří ale nemají šanci se udržet. Ve druhém dílu sledujeme, jak vypustí soutěžící z limuzíny, aby někam šlapali (a my ani nevíme, jak dlouho šlapou, kolik minut, hodin, ani kolik kilometrů), a když dorazí na farmu, chovají se jak idioti - vlezou všude, i kde je zamčeno a normální lidé tam nelezou, vypustěj osla a koně a honí je po okolí, ještě že nepodpálili stodolu. Divák na to zírá a říká si, kde jsou nějaká pravidla, kde nějaký dozor nad těmi blby? A ty cigarety, dýmky, si děláte prdel, ne? Budou na zahrádce nakonec pěstovat konopí? Pak se tam objeví troska Pergnerová, kterou ani maskéři nedokázali proměnit v čupr holku, vypadá vyhořele, unaveně, a vlastně jen oznámí, že jim sebere jídlo, že jeden z nich bude týden šéf, a že zejtra zas přijde a vyberou se votroci a nazdar - šéfe, ty mi odnes koš se žrádlem. Zírám na to jako na zjevení - lze tedy na farmě beztrestně dělat cokoliv? Jediným omezením je ta hromadná ubytovna? A jako co tam ty lidi jako mají dělat, proč mi tvůrci jako divákovi neřeknou, nač se můžu těšit nebo oč jako půjde? Takhle to vypadá jako banda Pražáků při jakékoliv návštěvě venkova. -- EDIT, druhé vyřazování: Žena kouká na Farmu, kde probíhá vyřazování. Obdivuhodné otázky a odpovědi: Koho bys obětoval? A proč? - Libuši. Nevím. - Proč nevíš? Libuše, co ty na to, že by tě Kuba vyřadil? - Nevím. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Tak nevím co si o tomdle mysleť. Jsem balík z dědiny , co z vidlema i spí , ale že bych někdy musel řešit podobný problémy jako didle divní lidé , tak to asi neee. // - // Vemte burany z města , kde teplý housky koupíte v každým krámě i ve 3 ráno a hoďte je do vidlákova uprostřed ničeho , vemte jim všechno co do té doby měly a rozmístěte kamery. Toť vše. _ / _ Bohužel , do těchto show ( reality ) se většinou vybírají tupci z tupounovy tupé lhoty , kteří nemají na práci nic jiného než přesvědčit lidi že ONI jsou přece od přirození farmáři jak se patří a žádná hnojníková karastrofa je nedokáže rozházet. Po 3 dnech to začne nabírat na obrátkách , kdy se první slečna rozbrečí , protože jí chybí mobil , nebo její plyšák ( nebo cokoliv ) Do toho intelektuální hovado , začne filozofovat o tom , že před xy lety takhle žily všichni a že je příjemné se vrátit ke kořenům. Vyfintěná panička z baráku za 5 mega - co si sebou přivezla 8 lodičky " pro každou příležitost " , je najednou velmi udivena , když musí vysmejčit půl baráku a ještě při tom loupat brambory a nachystat jídlo pro 12 kreténů , kteří jsou po 3 hodinách práce tak ztrhaní že si stěžujou na nelidské zacházení. A pak příjde to na co všichni čekají - intriky - koho vyhodíme ? Kdo to má za pár ? Kdo mě sere nejvíc ? Koho miluju ? Kdo je tento týden můj kamarád ? // Nemám tydle show moc rád , protože to je akorát banda idiotů , kteří " jsou tu za dobrodružstvím " a nikdo nepřizná že de po prachách. Holt češi se od zahraničních showmenů mají ještě co učit ( bohužel NOVA se nepoučí nikdy ) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, zda mi náleží plné právo cokoliv hodnotit, když jsem viděl asi 10 minut kdesi v nějakém divném dílu, kde jedna chromá důchodkyně co měla prý nemocnou ruku soutěžila v řezání klády proti takové ošklivé blondýnce(nejspíš feťačce), která když prohrála, tak se dala do nemalého pláče, který ani po 10 minutách neustal. Potom psala ta vypadnuvší blondýnka na psacím stroji takový jeden debilní dopis, který jsem až do konce neslyšel, protože jsem během něho hodil nevěřícný pohled a rychle šel hledat jiný plán na večer. To je asi všechno, co vám můžu o pořadu říct, protože více jsem toho opravdu neviděl, ale známý mi říkal, že prý je to sranda. A když už tu tak pěkně hromadně odpadujeme, tak proč se nepřidat. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama